Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ανακαλύψτε την ισπανική πόλη με το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο

Απόκρημνοι βράχοι, εντυπωσιακές παραλίες και ένα καταπράσινο τοπίο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο στη χώρα των Βάσκων.

Η μικρή παραθαλάσσια πόλη Ζουμάγια βρίσκεται σε ένα κόλπο όπου συναντώνται οι ποταμοί Ουρόλα και Ναρόντο στη βόρεια Ισπανία. Η πόλη δημιουργήθηκε το μεσαίωνα για να προστατεύσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών από τις πειρατικές επιδρομές.

Στη παλιά πόλη δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, ένας γοτθικός ναός που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Το κτίριο μοιάζει εξωτερικά με φρούριο, το εσωτερικό του ωστόσο εντυπωσιάζει με χρυσοποίκιλτα τέμπλο να το διακοσμούν.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα παλάτια Ζουμάγια και Ούμπιλο και να περπατήσει στα στενά, γραφικά σοκάκια.

Η περιοχή έχει έντονο γεωλογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο παραλίες της βρίσκονται μεταξύ των μεγαλύτερων σε επάλληλα στρώματα βράχων στον κόσμο. Οι εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτουν βράχους που αποτελούνται από διαφορετικά φύλλα σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται φλύσχης.

Τον Απρίλιο η πόλη ζωντανεύει με το παραδοσιακό φεστιβάλ της Ζουμάγια όπου γιορτάζεται ο πολιούχιος άγιος των ναυτικών, San Telmo. Οι κάτοικοι ντύνονται στα μπλε και πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ζουμάγια / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για Μαδρίτη και 9 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για Μαδρίτη. Από εκεί ακολουθεί ταξίδι με τρένο για το Κάθερες που διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά.

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΖΟΥΜΑΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή