Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συγκλονίζει ο θάνατος του μικρού Νίκου στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Θλίψη σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα αγοράκι μόλις 3 ετών έχασε τη ζωή του όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες έπεσε μέσα σε βόθρο.

Το τραγικό περιστατικό έγινε μέσα στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κορινθία όπου είχε μεταφερθεί με εντολή εισαγγελέα το αγοράκι για να γλιτώσει από ένα ζοφερό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε.

Το παιδί διέφυγε της προσοχής και έπεσε μέσα στο βόθρο την ώρα που στο σημείο βρίσκονταν βυτίο για το άδειασμά του.

Αμέσως στο σημείο μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία απεγκλώβισε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Το μικρό αγόρι παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει το τραγικό γεγονός. «Είμαι σοκαρισμένος όπως και όλα τα παιδιά που είναι εδώ και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έγινε αυτό το κακό. Το φρεάτιο ήταν ανοιχτό γιατί γίνονταν εργασίες και κάποια στιγμή ένα μεγαλύτερο παιδί κατευθύνθηκε προς την πόρτα της εξόδου και έτρεξαν κάποια άτομα να το προστατεύσουν για να μην βγει στον δρόμο γιατί περνούσε μία νταλίκα. Εκείνη η στιγμή ήταν που το αγοράκι διέφυγε της προσοχής και έπεσε στο φρεάτιο. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω. Είναι σαν να έχασα για δεύτερη φορά το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε αυτό το κακό» ανέφερε.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του μικρού Νίκου.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν η υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες-συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

Όπως γράφει το korinthostv.gr ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συνοδοί ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αφέθηκαν ελεύθεροι, έως ότου διενεργηθεί περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τον θάνατο του μικρού Νίκου.

Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο οργανισμός έκανε την εξής ανακοίνωση: «Ημέρα σπαραγμού η σημερινή για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχασε από την οικογένειά του τον Νίκο 2,5 ετών, ο οποίος μεγάλωνε στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο Νίκος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκκένωσης φρεατίου και διενεργούνται έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Όλοι εμείς στην οικογένεια του Χαμόγελου είμαστε συντετριμμένοι».

localStorage.clear();


Πηγή