Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

«Αναρχικές» έγραψαν με σπρέι και πέταξαν μπογιές στον τοίχο του εξοχικού του Πέτρου Φιλιππίδη στα Ιωάννινα [εικόνες]

Ομάδα αναρχικών, σύμφωνα με κείμενό τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγραψε συνθήματα στο εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη, σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, που υπογράφεται από «αναρχικές», «το βράδυ 17/8 επιτεθήκαμε με μπογιές και γράψαμε συνθήματα στο εξοχικό σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη, στους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Στο σπίτι αυτό ο βιαστής ηθοποιός είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να μείνει μόνιμα λίγες μέρες πριν βγουν δημόσια οι καταγγελίες για βιασμούς εις βάρος γυναικών του καλλιτεχνικού χώρου.

Στόχος μας ήταν να δείξουμε πως οι βιαστές δεν χωράνε ανάμεσά μας, ούτε στις πόλεις, ούτε στα χωριά, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε και πουθενά».

Στο κείμενο γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για τον αριθμο των γυναικοκτονιών στη χώρα μας, για τους μετανάστες, για τον φυλακισμένο αναρχικό Γιώργο Μιχαηλίδη, τον καταδικασμένο πρωτόδικα για βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη και τη Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει βιασμό στη Θεσσαλονίκη, ισχυρισμό που απέρριψε το δικαστήριο.

Η δίκη εις βάρος του γνωστού ηθοποιού, που κατηγορείται για σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων, είναι σε εξέλιξη, ενώ ο ίδιος είναι εκτός φυλακής.


Πηγή