Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αναστασιάδης: Η λύση στο κυπριακό πρέπει να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο

«Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ή το δίλημμα να συζητούμε για άλλες μορφές λύσης, είτε συνομοσπονδίας είτε δύο κρατών, τότε η λύση πρέπει να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, στην Αρχιεπισκοπή, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Κύπριος Πρόεδρος, αφού σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για δύο κράτη και για συνομοσπονδία, επισήμανε: «Ένα θέλω να πω, και δημόσια: αν θέλουμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο ή το δίλημμα να συζητούμε για άλλες μορφές λύσης, είτε λέγονται συνομοσπονδία είτε δύο κρατών, αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι πως για να πετύχουμε αυτό που διαχρονικά ετέθη στόχος, είναι η λύση να είναι λειτουργική και το κράτος πλήρως ανεξάρτητο». Για αυτό, σημείωσε, και όταν θέτεις ως αρχή να επιτευχθεί μια λειτουργική λύση, είναι για να αποτρέψεις αυτά που ανησυχούν τον κάθε σκεπτόμενο.

Ο κ. Αναστασιάδης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, είπε ότι η επικείμενη συνάντηση του με την απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, θα είναι διερευνητικού χαρακτήρα. Και προσέθεσε πως μετά τη συνάντηση θα προβεί σε πλήρη ανάλυση και για το τι και για το πώς σκέπτεται, και για το ποιες είναι οι επιλογές που έχει μπροστά του ο λαός, «υπό την έννοια ότι, ή επιλέγουμε λειτουργική και ανεξάρτητη κρατική οντότητα, ή οδηγούμεθα ενδεχόμενα σε μια νέα αποτυχία ή στα δεινά τα οποία πάντοτε επιφυλάσσει μια δυσλειτουργική λύση ή μια κρατική οντότητα που θα είναι εξάρτημα μιας άλλης χώρας».

localStorage.clear();


Πηγή