Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ανδρέου (παιδίατρος): Πέντε λόγοι για να εμβολιάσετε τα παιδιά σας εναντίον του κορωνοϊού | ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα στους γονείς παιδιών με υποκείμενα νοσήματα ότι πρέπει να τα εμβολιάσουν γιατί κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, έστειλε παιδίατρος.

Ειδικότερα, ο Μάριος Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι η η ασφάλεια του εμβολίου είναι πλέον αποδεδειγμένη, έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ και ενώ οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, τα οφέλη είναι πολλά.

Απευθυνόμενος στους γονείς όλων των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών για τα οποία ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός, τους παρότρυνε να μην φοβούνται και παρέθεσε πέντε λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους:

  • Προστατεύει τα παιδιά από τη λοίμωξη και τις επιπλοκές της.
  • Επιτρέπει την ανεμπόδιστη παρακολούθηση της εκπαίδευσης (μαθησιακή ελευθερία).
  • Μειώνει τη διασπορά του ιού στο περιβάλλον.
  • Προστατεύει έμμεσα τα ευάλωτα άτομα που βρίσκονται κοντά στα παιδιά.
  • Θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των μεταλλάξεων του ιού.

Ο παιδίατρος εξήγησε ότι στο νοσοκομείο που ο ίδιος εργάζεται έχουν νοσηλευτεί 200 με 300 παιδιά με κορωνοϊό και τέσσερα δυστυχώς κατέληξαν. Οι σπάνιες μυοκαρδίτιδες σε παιδιά κατά τη β’ δόση του εμβολίου είναι ηπιότατης έκφρασης και δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία ενώ αντίθετα οι μυοκαρδίτιδες λόγω νόσησης είναι σοβαρότατες.

Λουκίδης για μετάλλαξη Όμικρον: Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον και εξήγησε ότι ακόμη δεν υπάρχουν εκτεταμένες βιβλιογραφικές αλλά η δυναμική εξέλιξη της πανδημίας στη Βρετανία φαίνεται πως αποδίδεται στο εν λόγω στέλεχος.

ΗΠΑ: Σχεδόν 7,2 εκατ. παιδιά έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό μέχρι σήμερα

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου απάντησαν σε απορίες γονέων [βίντεο]

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός, χρειάζεται να περιμένουμε περισσότερα στοιχεία και ακόμη και στην μετάλλαξη Δέλτα χρειάστηκαν 6 με 8 εβδομάδες για να δείξει τη δυναμική της.

Για τα σενάρια περί υπερμετάλλαξης που μπορεί να προκύψει από το συνδυασμό Δέλτα και Όμικρον, ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια υποθετική άποψη ενός ανθρώπου που εργάζεται στην έρευνα της εταιρίας Moderna που δεν είναι μακριά από την πιθανή πραγματικότητα.


Πηγή