Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ανδρουλάκης: «Η ΝΔ είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οδηγεί τη χώρα σε δημοσιονομική περιπέτεια»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «δεν έχουμε καμία σχέση προγραμματικά και πολιτικά με τη ΝΔ».

Σε ερώτηση για τους εκλογικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την «ποιότητα αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα», επαναλαμβάνοντας πως λειτούργησε ως χορηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Το πρόγραμμά μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε προτεραιότητα την αναγέννηση της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει προτεραιότητα την αποδόμησή τους.

Σε φορολογικό επίπεδο, μιλάμε για φορολογική δικαιοσύνη και κανένα ρουσφέτι στους ολιγάρχες.

Σε επίπεδο ανάπτυξης, εμείς υποστηρίζουμε την πράσινη μετάβαση με διάχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος του χαμηλού κόστους παραγωγής και του χαμηλού κόστους κατανάλωσης για τα αδύναμα νοικοκυριά.

Δεν έχουμε καμία σχέση προγραμματικά και πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία» υπογράμμισε ο Ν. Ανδρουλάκης, ερωτηθείς για τυχόν σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας.

Ανδρουλάκης: Πυρά σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ για Ροδόπη

Ανδρουλάκης: Οι ευθύνες για ενδεχόμενες τρίτες εκλογές τον Αύγουστο θα βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη

Ανδρουλάκης: Παιχνιδάκια του κ. Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι “προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΣΥΡΙΖΑ”. Ωραία είναι αυτά τα παιχνιδάκια, αλλά αυτό το κόμμα κράτησε τη χώρα στο ευρώ, όταν μαζί -Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ- έστηναν τα “Ζάππεια” και τις κοροϊδίες των αντιμνημονίων. Και βέβαια αυτό το κόμμα ψήφισε την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας δύο φορές. Δεν κάναμε παιχνίδια με τα εθνικά θέματα. Eίχαμε καθαρή θέση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ήμασταν εμείς που στην πανδημία δεν λαϊκίσαμε.

Συνεπώς, του απαντώ ότι είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οδηγεί τη χώρα σε δημοσιονομική περιπέτεια» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ανδρουλάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που βοηθά το «imperium» της ΝΔ

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε και όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί ύπαρξης δύο προτάσεων εξουσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν θα πάρω τοις μετρητοίς αυτό που λέει, γιατί όχι μόνο υπάρχει κυβερνητική πρόταση, έχουμε πρόταση προοδευτική -σοσιαλδημοκρατική για όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας», σημειώνοντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που βοηθά το imperium της Νέας Δημοκρατίας», ενώ κάλεσε εκ νέου τους προοδευτικούς πολίτες να συμπαραταχθούν με το ΠΑΣΟΚ, για να υπάρχει «αντίπαλος και όχι χορηγός».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ και την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Σπρώχνουν σιγά-σιγά το ΕΣΥ στην παρακμή για να ενισχύσουν την ιδιωτική υγεία».

Τέλος, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε: «Στόχος μας για τις 25 Ιουνίου είναι να υπάρχει ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη που θα μπορεί πάνω της να ακουμπήσει ο ελληνικός λαός και ο προοδευτικός κόσμος, για να υπάρχει ένα κόμμα ισχυρό να κάνει δομική αντιπολίτευση. Και όχι να έχουμε ‘’παρέλαση’’ της Νέας Δημοκρατίας παρά τα λάθη της, παρά τις αστοχίες της, παρά τα ρουσφέτια της. Αυτή είναι η προτεραιότητα. Για αυτό αγωνίζομαι». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24


Πηγή