Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ανδρουλάκης: Πολλοί νέοι που θέλουν να σπουδάσουν στον τουριστικό κλάδο αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό

Την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις μεταπτυχιακές σπουδές τους μετά τη νομοθετική παρέμβαση Γαβρόγλου καθώς και την δυσκολία πρόσβασης τους στα φοιτητικά συγγράμματα.

Ανδρουλάκης: Αδιανόητο οι σπουδαστές της σχολής να αποκλείονται από το πρόγραμμα Erasmus

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως είναι αδιανόητο οι σπουδαστές της σχολής να αποκλείονται από το πρόγραμμα Erasmus προαναγγέλλοντας νομοθετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων τους.

Ανδρουλάκης από Ιεράπετρα: Για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης

«Είναι προφανές πως πρέπει να λυθούν γιατί δημιουργείται μια αδικία. Πάρα πολλοί συμφοιτητές σας φεύγουν, γιατί θεωρούν ότι μπαίνοντας σε αυτή τη σχολή δεν παίρνουν το ανάλογο της προσπάθειάς τους» ανέφερε.

Ανδρουλάκης: Πολλοί νέοι που θέλουν να κάνουν σπουδές στον τουριστικό κλάδο, φεύγουν στο εξωτερικό

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε τις ελλείψεις που καταγράφονται σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού στον τουριστικό τομέα και επέκρινε την κεντρική φιλοσοφία του κράτους «που αναγκάζει όσους νέους ανθρώπους θέλουν να κάνουν εξειδικευμένες σπουδές στον τουριστικό κλάδο, να φεύγουν εκτός Ελλάδας με τεράστιο κόστος για τις οικογένειές τους».

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή και τους εργαζόμενους, αναλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Πηγή