Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τέμπη: Το μοιραίο βράδυ οι δύο έμπειροι σταθμάρχες έκαναν κανονικά αυτόματη χάραξη έως τις 22:12 [βίντεο]

Συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία αναφορικά με το τι έγινε στον σταθμό της Λάρισας το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που σημειώθηκε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η εκπομπή Live Νews στο MEGA έφερε στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως η αυτόματη χάραξη διαδρομών λειτουργούσε κανονικά στον σταθμό της Λάρισας, καθώς ο έμπειρος σταθμάρχης που εργαζόταν στην προηγούμενη βάρδια και έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του μέχρι τις 11:00 το βράδυ, τα έκανε όλα αυτόματα και όχι χειροκίνητα, όπως πραγματοποίησε όλες τις κινήσεις ο άπειρος 59χρονος σταθμάρχης, αφότου έμεινε μόνος του.

Τέμπη: Προθεσμία πήραν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι -Πώς κατέληξε μόνος του τη μοιραία νύχτα ο σταθμάρχης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η λίστα με τους νεκρούς -15 ετών ο μικρότερος, οι περισσότεροι φοιτητές

Τέμπη: Την ίδια ημέρα οι πιο έμπειροι σταθμάρχες έκαναν κανονικά αυτόματη χάραξη σε προηγούμενα δρομολόγια

Το ηλεκτρονικό σύστημα, στο οποίο υπάρχουν τα κλειδιά και ρυθμίζει την κυκλοφορία των τρένων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA έχει τη δυνατότητα να καταγράφει ανά λεπτό την κάθε εντολή που δέχεται από τον εκάστοτε σταθμάρχη που έχει βάρδια.

Τα έγγραφα δείχνουν λοιπόν πως αφού έφυγαν οι δύο πιο έμπειροι σταθμάρχες, ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης δεν χρησιμοποίησε τον αυτόματο τρόπο χάραξης της διαδρομής, όπως είχε γίνει σε πολλές περιπτώσεις την ίδια ημέρα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το MEGA αναφορικά με τους χειρισμούς και τις παραλήψεις που συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών:


Πηγή