Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ανδρουλάκης: «Στη χώρα μας υπονομεύεται η τοπική αυτοδιοίκηση» -Συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων

Θεσμικά και λειτουργικά θέματα των δήμων βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στο δημαρχείο Χανίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του δήμου και των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της υποστελέχωσης των δήμων, αλλά και στην ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που θα αναδείξουν, όπως επισήμανε, το ρόλο και τη σημασία που έχει για τους πολίτες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Στα Χανιά σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: Ύποπτη η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης παγίδευσης του κινητού μου

Ανδρουλάκης για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του: Δεν θα δεχτώ οποιαδήποτε υποβάθμιση του θέματος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες διασφαλίζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενώ στη χώρα μας έχει υπονομευθεί ευθέως, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στα θέματα της ενέργειας και της ακρίβειας.

Ο κ. Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του στα Χανιά στην αντιπεριφέρεια, όπου και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Καλογερή. Οι υποδομές στην Κρήτη και την περιφερειακή ενότητα Χανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον κ. Ανδρουλάκη να επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν νέες υποδομές στην ενέργεια καθώς και στον τομέα της προστασίας του υδάτινου δυναμικού.


Πηγή