Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΑΝΕΛ: Ατζέντηδες επιχειρηματικών συμφερόντων στην ΝΔ

Όσο πάει και εντείνεται η πολιτική κόντρα σχετικά με την υπόθεση Eldorado-Σκουριές. «Κάθε εταιρεία οφείλει να σέβεται το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο, εφόσον επιθυμεί να επενδύσει στη χώρα μας. Εμείς δεν θέλουμε να φύγουν οι επενδυτές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το κόστος της όποιας επένδυσης να μην είναι ανυπέρβλητο, όπως για παράδειγμα, μία οικολογική καταστροφή. Δεν μπορεί οι κάτοικοι της περιοχής να πίνουν αρσενικό ή να διαχέεται κυάνιο, προκειμένου να γίνει μία τέτοια επένδυση, μία επιφανειακή εξόρυξη, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία θέλει να αντιμετωπίζεται ως εξαίρεση σε σχέση με τους υπόλοιπους επενδυτές».

Αυτό ανέφερε, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ, αναφορικά με το θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει μία πρόταση που να μην εμπεριέχει κυάνιο, αλλά η εταιρεία προβάλλει τις δικές της αξιώσεις».

«Κανείς δεν ανέμενε οι πολιτικοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριφέρονται ως ατζέντηδες επιχειρηματικών συμφερόντων. Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, προεξάρχοντος του αντιπρόεδρου της Άδωνι Γεωργιάδη, υπερασπίζεται τα «δίκαια» της εταιρείας αυτής σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τη ΝΔ «του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη» για καπηλεία της ανησυχίας των εργαζομένων στις Σκουριές, οι οποίοι διαμαρτύρονται, «αύριο όμως, αν πληγεί ο τουριστικός κλάδος της περιοχής από μία τέτοια επένδυση με τον τρόπο που η Eldorado θέλει να γίνει και οι εργαζόμενοι αυτού του κλάδου βγουν στους δρόμους, ποιος θα τους υπερασπίζεται εκείνους;».

localStorage.clear();


Πηγή