Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ανησυχούν για την «ακροδεξιά πορεία» της Ιταλίας οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Την ανησυχία του για την οικονομική και πολιτική στάση της Ιταλίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο.

Με ανακοίνωσή του ο Ούντο Μπούλμαν επισημαίνει ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών του ΕΚ «βλέπει» την ιταλική κυβέρνηση να ακολουθεί μια «ακροδεξιά πορεία» υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος σήμερα συναντά τη Μαρίν Λεπέν και πρόσφατα συναντήθηκε με τον Βικτόρ Ορμπάν.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ούντο Μπούλμαν εξέφρασε στον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, την ανησυχία της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την οικονομική πορεία της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά και για τις πρόσφατες επιλογές της στην πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

«Η ευρωπαϊκή ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι μετριοπαθείς ανοίγουν την πόρτα σε δεξιούς εξτρεμιστές, οι μετριοπαθείς πάντοτε καταλήγουν να είναι απομονωμένοι. Χρειαζόμαστε την Ιταλία, ως βασικό ιδρυτικό μέλος της ΕΕ, να ενστερνιστεί πλήρως το ευρωπαϊκό σχέδιο, να το αλλάξει προς το καλύτερο και όχι να το σπάσει», καταλήγει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

localStorage.clear();


Πηγή