Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

«Αν τα τουρκικά ΜΜΕ βάλουν είδηση για μένα, ή θα κλείσουν ή θα τιμωρηθούν»

Είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες του ΝΒΑ, αλλά στη χώρα καταγωγής του, την Τουρκία, δεν μπορεί καν να πλησιάσει, καθώς είναι ένα από τα «μαύρα πρόβατα» για το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, πλέον δηλώνει «χωρίς εθνικότητα»..

Ο λόγος για τον Ένες Καντέρ, τον νυν σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς και πρώην των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Γιούτα Τζαζ και Φενέρμπαχτσε, που μέσω δηλώσεών του εξέφρασε τα παράπονά του από τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζει το νυν καθεστώς της Τουρκίας. Μάλιστα, οι γείτονες τον έχουν… επικηρυγμένο, με τέσσερα χρόνια φυλάκισης να τον περιμένουν, σε περίπτωση που πέσει στα χέρια των Αρχών τους, λόγω δυσμενών σχολίων κατά του Ερντογάν στο Twitter.

«Είναι εμφανές πως η πολιτική μου στάση έχει επηρεάσει την παρουσία μου στην εθνική ομάδα. Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες τουρκικές εφημερίδες δεν υπάρχει αναφορά σε εμένα. Αν όμως κάποιος άλλος Τούρκος παίκτης κάνει κάτι, τον αποθεώνουν. Αν τα τουρκικά ΜΜΕ βάλουν είδηση για μένα, ξέρουν ότι είτε θα κλείσουν, είτε θα τιμωρηθούν. Το έχω δεχθεί αυτό, αλλά είναι ντροπή, γιατί μπορώ να βοηθήσω το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου να κερδίζει παιχνίδια», επισήμανε ο Καντέρ.

Οι τουρκικές Αρχές του έχουν «κολλήσει» και τον όρο του… τρομοκράτη. Σχετικά με αυτό, ο 25χρονος αστέρας του ΝΒΑ, είπε: «Αυτός είναι ένας όρος που πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν για να τρομάξουν τον κόσμο και να κερδίσουν την υποστήριξη του. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι τρομοκράτες, επομένως, αν ονομάσεις τους αντιπάλους σου έτσι, είναι εύκολο να έρθει ο κόσμος με το μέρος σου. Υπάρχουν φυσικά και κάποιοι πολύ κακοί άνθρωποι, που αξίζουν να αποκαλούνται έτσι. Αλλά, εγώ είμαι ένας παίκτης του NBA, που δουλεύει για την κοινωνία».

localStorage.clear();


Πηγή