Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απίστευτος Καλίν, προκαλεί ξανά: Η Ελλάδα παραβιάζει τα σύνορα μας

Συνεχίζεται το «κρεσέντο» εμπρηστικών δηλώσεων από την Τουρκία, με τον Ιμπραήμ Καλίν να παίρνει αυτή τη φορά τη σκυτάλη και να μιλά για παραβίαση συνόρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, ο Ιμπραήμ Καλίν δεν συνέχισε απλώς την ρητορική της Τουρκίας, αλλά το πήγε και ένα βήμα παρακάτω μιλώντας για παραβίαση των τουρκικών συνόρων από την Ελλάδα.

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, έκανε λόγω για αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, με τη σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις.

Η ανταποκρίτρια του OPEN, επισήμανε ότι σε αυτές τις συζητήσεις τέθηκε επί τάπητος το πώς μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο οι εντάσεις και οι συγκρούσεις Αθήνας και Άγκυρας. Ο Καλίν δεν αποκάλυψε το πώς θα συμβεί αυτό, ωστόσο, η Τουρκία μόνο διάθεση για διάλογο και μείωση των εντάσεων δεν δείχνει.

Ο Καλίν μιλά υποτιμητικά για την Ελλάδα -Κάνει λόγω για παραβίαση συνόρων

Ο Καλίν είπε σήμερα υποτιμητικά, ότι «η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παρακολουθεί η Τουρκία καθημερινά, ούτε βρίσκεται στην ατζέντα μας να καυγαδίσουμε με την Ελλάδα». Παρόλα αυτά οι δηλώσεις για την Ελλάδα δεν λένε να σταματήσουν.

Επιπρόσθετα, ο Ιμπραήμ Καλίν έκανε λόγω και για παραβίαση των συνόρων με την Ελλάδα, είναι τουλάχιστον κάτι που δεν έχει ισχυριστεί ποτέ ξανά επισήμως στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας ανέφερε ότι «όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει».

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN για τις δηλώσεις Καλίν:


Πηγή