Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΑΠΘ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από το επεισόδιο -Χειρουργήθηκε στο Γ. Γεννηματάς ο τραυματίας

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι αρχές πίσω από το αιματηρό περιστατικό στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς είναι ένας 23χρονος ομογενής από τη Γεωργία που είχε απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για ναρκωτικά και ληστείες. Ο άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η πρώτη εκτίμηση των γιατρών είναι ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς μέσα στο ΑΠΘ – Ένας τραυματίας, οκτώ προσαγωγές [βίντεο]

ΑΠΘ: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών εντός του campus

Η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 8 προσαγωγές, 3 από το σημείο των πυροβολισμών και άλλες 5 από ένα ύποπτο όχημα που εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν γίνει γνωστό αν κάποια από αυτές έχει μετατραπεί σε σύλληψη.

Η ΕΛ.ΑΣ. κλήθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ στο χώρο που στεγάζεται το Τμήμα Θετικών Επιστημών έπειτα από καταγγελία για πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν κυλίδες αίματος σε ένα παγκάκι του campus και δίπλα του κάλυκες από πυροβόλο όπλο, δεν υπήρχε όμως τραυματίας στο σημείο καθώς το συμβάν είχε λήξει. Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ένας άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ: Οι περιγραφές του αυτόπτη μάρτυρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν κάλυκες, ενώ βρέθηκε και ένα παγκάκι πάνω στο οποίο έχει πέσει αίμα.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στη Voria ότι άκουσε να πέφτουν μέσα στο campus του ΑΠΘ, στο ύψος της πλατείας Χημείου, τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί. Όπως είπε, αμέσως μετά είδε άτομα να βγαίνουν τρέχοντας από τον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε άλλα δύο άτομα να εξέρχονται, με τον έναν, ο οποίος κούτσαινε έχοντας αίματα πάνω του, να υποβαστάζεται από τον άλλον.

Στη συνέχεια η ομάδα των 20 ατόμων αποχώρησε από το campus. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr από το ΑΠΘ:

Δείτε τα βίντεο του voria.gr από το συμβάν με πυροβολισμούς στο ΑΠΘ:


Πηγή