Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αποστάσεις Δένδια από Σαμαρά για τη σύγκλιση με το Κίνημα Αλλαγής

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας απαράδεκτη και συνιστά «σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» από την πλευρά της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρεται στις Ένοπλες Δυνάμεις τονίζοντας πως «χρειάζεται, ως χώρα, να αποφασίσουμε τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε και ποιος είναι ο ρόλος μας στην ευρύτερη περιοχή».

Μιλώντας για τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δένδιας διαπιστώνει διγλωσσία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου και εκφράζει την άποψη ότι «σε περίπτωση μείζονος κρίσης η συγκεκριμένη διαφορά αντιλήψεων θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια».

Ερωτηθείς για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα να συντηρεί και άλλα ανοικτά μέτωπα με τους γείτονές της εκτός αυτό με την Τουρκία», ωστόσο σημειώνει ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας» και ξεκαθαρίζει ότι «εάν η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει».

Τέλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης», παίρνει αποστάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει, με την ψήφο του, αν πρέπει να υπάρξει ή όχι συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής». Στόχος της ΝΔ, ξεκαθαρίζει, «πρέπει να είναι η αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνεργασιών με άλλες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ακόμη κι αν έχουμε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία,αΑλλά ο κύριος στόχος μας είναι να μην υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» της απώλειας της δεδηλωμένης λόγω ενδεχόμενων διαφωνιών του κυβερνητικού εταίρου στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής».

localStorage.clear();


Πηγή