Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απόδραση στην καρδιά του κόλπου των Αγγέλων

Γραφικά πολύχρωμα σπίτια και σοκάκια που μοιάζουν με λαβύρινθους στην παλιά πόλη συνθέτουν μια αυθεντική ιταλική εμπειρία με θέα τη Μεσόγειο.

Το Κάλιαρι είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Σαρδηνίας και βρίσκεται στην καρδιά του κόλπου των Αγγέλων, στη νοτιότερη άκρη της πεδιάδας Καμπιντάνο.

Η πόλη υπερηφανεύεται για την τοπική της ομάδα ποδοσφαίρου Cagliari Calcio, η οποία το 1970 κατέκτησε το πρωτάθλημα με ηγέτη τον σπουδαίο Λουίτζι Ρίβα. Το όνομα Κάλιαρι στην τοπική διάλεκτο του νησιού σημαίνει Κάστρο, με το Καστέλο του Κάλιαρι να έχει γίνει το έμβλημα της πόλης.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Βασιλική της Μπονάρια που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, τη Νεκρόπολη, τη μεγαλύτερη που έχει σωθεί μετά από αυτήν της Καρχηδόνας και το αμφιθέατρο στο λόφο Μπουονκαμίνο, λαξευμένο μες στο βράχο.

Στην συνοικία Μαρίνα ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει τα παραδοσιακά της μαγαζιά κρυμμένα μες στα στενοσόκακα της και θα δει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Μπαστιόνε Σαν Ρεμί, έναν από τους προμαχώνες του Καστέλο.

Στις λιμνοθάλασσες Σαν Τζίλα και Μολαντάρτζους, γύρω από το Κάλιαρι απλώνονται νωχελικά δεκάδες ροζ φλαμίνγκο.

Ο προστάτης άγιος του νησιού Εφίσιος γιορτάζεται κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν χρώματα με στολές, χορούς και τραγούδια.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κάλιαρι/ Σαρδηνία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 4 ώρες από την Αθήνα και 5 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης.

Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία Κάγκλιαρι Σαρδηνία

Κάγκλιαρι Σαρδηνία

localStorage.clear();


Πηγή