Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Στα 1,72 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου

Από σήμερα το ειδικό πρόγραμμα 200 εκ. ευρώ για στήριξη μικρών επιχειρήσεων – Newsbeast

Ενεργοποιείται από σήμερα, Δευτέρα (12/10) το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητές τους λόγω κορονοϊού.

Το πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προβλέπει τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης σε όσους είδαν τις δραστηριότητες να πλήττονται από τον κορονοϊό, μέσω ειδικού προγράμματος 200 εκ. ευρώ του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Το ύψος της ενίσχυσης θα είναι από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis. gr/mis, είναι από σήμερα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 6/11/2020 και ώρα 15.00.

Τη σχετική πρόσκληση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του υφυπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις, Γ. Τσακίρη.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του προγράμματος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, στην παρούσα χρονική συγκυρία, όπου γενικά οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι μικρομεσαίες δοκιμάζονται σκληρά από το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας, παρέχει ρευστότητα μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες των εισοδημάτων. Η συγκεκριμένη δράση, όπως και το πρόγραμμα 9,2 εκ. ευρώ ενίσχυσης των επιχειρήσεων με έδρα τον Δήμο Πειραιά για όλες τις δαπάνες αντιμετώπισης της πανδημίας, που εκπονείται μέσω της ΟΧΕ, δίνουν μια σημαντική ελπίδα στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση».

Υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ ότι οι πόροι του προγράμματος θα απευθύνονται στοχευμένα, στις πληττόμενες, από τη ραγδαία μείωση του τζίρου, επιχειρήσεις της Αττικής και το σύνολο των δράσεων, όπως αυτό της «μη επιστρεπτέας επιχορήγησης» που υλοποιείται από την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνει μια σημαντική ελπίδα και ώθηση για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας.


Πηγή