Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Από το Κίεβο στη Θεσσαλονίκη με το μωρό της: «Ο άντρας μου έμεινε πίσω να υπερασπιστεί την πατρίδα» [βίντεο]

Το δικό της αγώνα έδωσε η Ντάρια από το Κίεβο με το μωρό της, προκειμένου να φτάσει με ασφάλεια, μέσα από τις εμπόλεμες περιοχές στον τελικό της προορισμό, που ήταν η Θεσσαλονίκη.

Ο σκοπός της ήταν να συναντήσει την αδερφή της. Πίσω στην πατρίδα, έμεινε ο σύζυγός της, «για να υπερασπιστεί την Ουκρανία», όπως περιέγραψε η ίδια, γεμάτη συγκίνηση.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, η 25χρονη αδερφή της, η Κατερίνα είναι φοιτήτρια και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζοντας κινηματογράφο. Στην είδηση του πολέμου που ξέσπασε στην πατρίδα της, ένιωσε τον κόσμο της να γκρεμίζεται. Το να βοηθήσει την αδερφή της να δραπετεύσει από τον εφιάλτη του πολέμου, ήταν μονόδρομος. Έτσι, πήρε την απόφαση να ταξιδέψει μέχρι το Βουκουρέστι, από όπου θα παραλάμβανε την αδερφή της, με το μωρό της. Μητέρα και παιδί, ταξίδεψαν εν μέσω βομβαρδισμού από το εμπόλεμο Κίεβο και γεμάτοι ανακούφιση, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

«Ταξιδεύαμε πέντε μέρες από το Κίεβο στο Λβίβ εν μέσω βομβαρδισμού, διανυκτερεύσαμε στη Μολδαβία και φτάσαμε με ασφάλεια στο Βουκουρέστι» ανέφερε η Ντάρια.

Στη συνέχεια, φανερά συγκινημένη στην ερώτηση «τι άφησε πίσω της», αναφέρει πως «ο άντρας μου έμεινε στην πατρίδα, όπου περνάει από εκπαίδευση προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει τον στρατό και να υπερασπιστεί την Ουκρανία».

Οι δύο αδελφές ανησυχούν για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους που έχουν μείνει πίσω, ενώ όπως αναφέρουν η επικοινωνία έχει αρχίσει να γίνεται με δυσκολία.


Πηγή