Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γερμανία - Προς αναθεώρηση του «light lockdown»

Αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γερμανία – Προς αναθεώρηση του «light lockdown»

Η Γερμανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 σήμερα, γεγονός που αυξάνει την πίεση επί των αρχών των 16 γερμανικών κρατιδίων για την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών, όπως προτείνει η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε 23.648 νέα κρούσματα και 260 νέους θανάτους, επί συνόλου 13.630, κατά το τελευταίο 24ωρο, μία αύξηση κατά περισσότερο από το ένα τρίτο σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Υπό την πίεση των ηγεσιών των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων, που φοβούνται το οικονομικό κόστος της επιβολής αυστηρότερων μέτρων, η κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ εγκατέλειψε στις αρχές της εβδομάδας τα σχέδιά της να καταστήσει την χρήση της μάσκας υποχρεωτική στα σχολεία, την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών σε μια ακόμη οικογένεια ή φίλο.

Η Γερμανία διέρχεται την τρίτη εβδομάδα ενός «light lockdown» που έκλεισε εστιατόρια, γυμναστήρια και θέατρα, το οποίο όμως δεν είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κρουσμάτων. Οι ηγεσίες των ομόσπονδων κρατιδίων αναμένεται να καταθέσουν την Δευτέρα νέες προτάσεις για αυστηρότερα μέτρα.

Η απόφαση για την επιβολή νέων μέτρων, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνεται και η επέκταση του lockdown, θα ληφθεί την Τετάρτη κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους με την Ανγγελα Μέρκελ.

Η εφημερίδα Bild αναφέρει σήμερα ότι η Μέρκελ θέλει τα νέα περιοριστικά μέτρα να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο, αντί της προσέγγισης εβδομάδα την εβδομάδα που επιθυμούν οι ηγεσίες των κρατιδίων.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ , ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί, αλλά η Γερμανία δεν έχει ακόμη ανατρέψει την τάση.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η μείωση των κρουσμάτων σε 50 ανά 100.000 ανθρώπους, ενώ η σημερινή αναλογία είναι 140 κρούσματα ανά 100.000.

Καθώς η Γερμανία αγωνίζεται να περιορίσει τα κρούσματα, η Γαλλία, η οποία έχει επιβάλει αυστηρότερο lockdown, βλέπει μείωση των κρουσμάτων.

Ακόμη, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία παραμένει κάτω από το ένα εκατομμύριο, ενώ η Γαλλία έχει ξεπεράσει το όριο των δύο εκατομμυρίων κρουσμάτων.


Πηγή