Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αρνείται εμπλοκή της στην υπόθεση Novartis η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

Έτοιμη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες φέρεται η εισαγγελέας Ελένη Ράικου με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον γιατρό σύζυγο της να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Ράικου υποστηρίζει ότι το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε κοινό λογαριασμό του ζεύγους αφορά 1.000 ευρώ, τα οποία δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία, το 2009. Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους ο γιατρός διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του εισαγγελέα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία.

Στις 24 Μαρτίου 2017 η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της Εισαγγελέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς καταγγέλλοντας πως δεν είχε την απαραίτητη «θεσμική κάλυψη». Μάλιστα, την επίμαχη περίοδο η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως στοχοποιήθηκε από εβδομαδιαία εφημερίδα ενώ είχε στο στόχαστρο της σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση της Novartis, την οποία χαρακτήριζε ως την «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

localStorage.clear();


Πηγή