Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ο Πανιώνιος επιβλήθηκε στη Νέα Σμύρνη του Άρη με 1-0

Επαγγελματική νίκη από την πλευρά του Πανιώνιου, ήττα που δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει στην επίθεση για τον Άρη. Κάπως έτσι ήταν η εικόνα του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, με τους γηπεδούχους να είναι πιο εύστοχοι και να παίρνουν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και τους φιλοξενούμενους να παίζουν σχεδόν μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο, να έχουν δοκάρι, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν.

Έτσι με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έφτασε τους 7 βαθμούς και κυρίως έδειξε πως το κακό βαθμολογικά ξεκίνημα, είχε να κάνει μόνο με το εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, ενώ αυτή του Πάκο Ερέρα, πως θα πρέπει να βρει τρόπους να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλιώς θα το πληρώσει στη συνέχεια.

Το πρώτο ημίχρονο παρότι δεν είχε τις πολλές φάσεις, δεν του έλειπε σε καμία περίπτωση ο ρυθμός. Η πρώτη καλή στιγμή υπήρξε στο 14′ με τον Κουέστα να διώχνει εξαιρετικά το σουτ του Σπιριντόνοβιτς. Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία μέχρι το γκολ, με τον Άρη να έχει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Πανιωνίου.

Έτσι φτάσαμε στο 41′, λεπτό που έκρινε όλο το ματς. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, ο Σπιριντόνοβιτς το εκτέλεσε και ο Ντομίγκες πηδώντας ανενόχλητος κατάφερε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Ένα γκολ που όπως αναφέραμε διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα και στο οποίο η άμυνα του Άρη είχε λάθος αντίδραση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα πέναλτι που ζήτησε ο Άρης σε ανατροπή του Ματέο Γκαρσία από τον Μπανανά. Μια δύσκολη φάση που ωστόσο στο ριπλέι φάνηκε πως ο Κομίνης θα μπορούσε να δώσει την εσχάτη των ποινών.

Στα αγωνιστικά του δευτέρου μέρους οι «κυανέρυθροι» είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο 58′ και στο 60′ με τον Ντουρμισάι να μην μπορεί να σκοράρει και μετά οι «κίτρινοι» έπαιξαν τον αντίπαλό τους μονότερμα. Οι παίκτες του Ερέρα ήταν στο μισό γήπεδο και πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα, με τον Γιουνές να έχει δοκάρι στο 68′ και τον Γκάμα να στέλνει με φάουλ τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ κανείς συμπαίκτης του δεν έβαλε την προβολή. Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με αυτή του Γκαρσία να είναι μεγαλύτερη και από το δοκάρι, καθώς ο παίκτης του Άρη αστόχησε από το ένα μέτρο με το κεφάλι και έτσι το 1-0 παρέμεινε, με τον Πανιώνιο να παίρνει σημαντική νίκη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (87′ Οικονομίδης), Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς (75′ Μανθάτης), Τσιλούλης (83′ Σταυρόπουλος), Μασούρας, Ντουρμισάι.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κούεστα, Τζανακάκης (56′ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Σιώπης, Μπάσα (46′ Ούγκο Σόουζα), Ματίγια (78′ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή