Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο επέκτασης της χρονικής περιόδου που θα εξετάσει η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις

Επιχείρηση «συγκάλυψης» βλέπει η Κουμουνδούρου πίσω από τις κυβερνητικές διαρροές για διεύρυνση της περιόδου που θα εξετάσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Μάλιστα, είδαν τον υπουργό Δικαιοσύνης να «στρώνει» το έδαφος λέγοντας πως πρέπει να εξεταστούν και οι περίοδοι των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τσίπρας: «Κυβερνούν με ψέματα και παρακολουθήσεις, αλλά τάχα τα σύνορα δεν μπορούσαν να τα παρακολουθήσουν»

Παρακολουθήσεις: Καταθέτει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημειώνουν πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εξεταστεί η δική τους κυβερνητική περίοδος, απορρίπτουν την πρόταση διεύρυνσης εκτιμώντας πως το Μαξίμου επιχειρεί «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα».

Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί και αφορά την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου, επιμένοντας πως ως πολιτικός της προϊστάμενος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις και όχι μόνο.

Οφείλει -όπως έλεγαν- να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να δώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όλα τα στοιχεία από την ΕΥΠ για την παρακολούθηση του και να προσέλθει στη Βουλή για προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα και η Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τη διεύρυνση της χρονικής περιόδου που θα ερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας λόγο για «τερτίπια και πολιτικά κόλπα» για τη συσκότιση της υπόθεσης.

Σκέψεις για πρόταση μομφής σε μεταγενέστερο στάδιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά κοινοβουλευτικά «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του ενώ δεν αποκλείει να μπει πάνω στο τραπέζι και η πρόταση μομφής σε μεταγενέστερο στάδιο.

Κι αυτό γιατί προέχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και η Εξεταστική Επιτροπή που έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τις επόμενες μέρες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες αλλά και το Προεδρείο της ΚΟ προκειμένου να καθοριστεί η στρατηγική ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων της ερχόμενης Δευτέρας όπου θα αποφασιστούν τα κοινοβουλευτικά βήματα αυτής της υπόθεσης.


Πηγή