Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Αρχηγός γερμανικής αντικατασκοπείας: Εντάθηκε η δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα

Το ενδιαφέρον των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για τη Γερμανία αυξάνεται όσο συνεχίζεται ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αρχηγός τής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την προστασία του συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Τόμας Χάλντενβανγκ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Μια σύλληψη για κατασκοπεία με… άρωμα Ρωσίας

Ο Χάλντενβανγκ αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση για τη σύλληψη υπαλλήλου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κατασκοπείας και Αντικατασκοπείας της Γερμανίας, που θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Ο συλληφθείς θεωρείται ότι διαβίβαζε μυστικές πληροφορίες στη ρωσική πλευρά. Σύμφωνα με τον Χάλντενβανγκ, το περιστατικό αυτό υποδηλώνει πόσο πραγματικός είναι ο κίνδυνος που προέρχεται από τη Μόσχα. Ο Χάλντενβανγκ πιστεύει ότι η Ρωσία προσπαθεί να καλύψει το κενό που άφησε η απέλαση 40 υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην επιτρέψουμε την άφιξη στη Γερμανία νέων προσώπων, τα οποία εμπλέκονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» υπογράμμισε ο Χάλντενβανγκ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία έκανε πιο αυστηρή τη διαδικασία χορήγησης βίζας στους Ρώσους.

Ο αρχηγός της γερμανικής αντικατασκοπείας δήλωσε επίσης ότι το Βερολίνο αναμένει να αυξηθεί ο αριθμός των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης, αλλά η υπηρεσία αντικατασκοπείας είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα.

Ο Χάλντενβανγκ συμπεριέλαβε επίσης την Κίνα και το Ιράν στα κράτη τών οποίων οι μυστικές υπηρεσίες αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα στη Γερμανία.


Πηγή