Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά το τηλεκοντρόλ

Εκδήλωση για τα 150 χρόνια της εθελοθυσίας και του ολοκαυτώματος στο Αρκάδι πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Λειβάδια Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη και Βασίλη Οικονόμου καθώς και από στελέχη του κόμματος, δήμαρχοι και φορείς από το Ρέθυμνο, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τις δέουσες τιμές στο Ηρώο των Λιβαδίων.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για υπέρτατη θυσία των Κρητικών που ποθούσαν την λευτεριά, επισημαίνοντας ότι η γενναιότητα και η αυταπάρνηση ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στη θυσία. «Τα μηνύματα αυτά είναι τόσο επίκαιρα που παραμένουν έως και σήμερα. Οι Έλληνες, οι Κρήτες, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα ενωμένοι, κυρίως όταν πρωτίστως πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, σεβαστούμε τις αξίες, την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας και βεβαίως στηρίξουμε τους θεσμούς και το σύνταγμα του κράτους» σημείωσε.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την εκδήλωση, ο γραμματέας της ΝΔ επισήμανε: «Εχθρός της χώρας μας δεν είναι μόνο το μνημόνιο, αλλά μια νοοτροπία πολλών ετών που έχει περάσει και στο DNA πολλών. Μια νοοτροπία ωχαδερφισμού που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1980 και που δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια επαναβεβαιώθηκε και υπηρετήθηκε και υπηρετεί από τα κυβερνητικά στελέχη με τον πιο προκλητικό τρόπο. Η τάξη, η οργάνωση, η στρατηγική, το σχέδιο, αλλά και η εργασία είναι τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας. Αυτό υπηρετούμε στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούντες αυτό να περάσει ως πρότυπο στη νεώτερη γενιά».

Ο κ. Αυγενάκης υπερασπίστηκε όλες τις πολιτικές που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την ουσιαστική βοήθεια, τόσο προς την περιφέρεια όσο και προς όλους όσοι επιμένουν να παραμένουν στον τόπο τους χωρίς να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για ένα καλύτερο αύριο. «Η Κρήτη στέλνει μήνυμα και ολάκερη η Ελλάδα πως η περιφέρεια της Περιφέρειας είναι στην πρώτη γραμμή, και για μας τούτο αποτελεί προτεραιότητα και όχι μια ευκαιριακή σχέση αλλά σχέση ζωής. Τη σχέση αυτή έχουμε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όλη η ιστορία του κόμματος που είναι κομμάτι από την περιφέρεια της Περιφέρειας. Η ανάπτυξη της υπαίθρου, της επαρχίας, της περιφέρειας, για μας είναι προτεραιότητα. Το κάνουμε και θα πράξουμε πολλά που προγραμματίζουμε επειδή το πιστεύουμε, όπως επίσης διότι έχουμε επενδύσει στους ανθρώπους της, και Ελλάδα χωρίς ανεπτυγμένη και ασφαλή περιφέρεια δεν μπορεί να είναι μία υγιής Ελλάδα».

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, δικηγόρος Νικόλαος Κοτζαμπασάκης, επισήμανε στο λόγο του: «Εμείς σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε αγωνιστές οραματιστές και ενωμένοι. Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας, η πατρίδα μας, το Αρκάδι φάρος λαμπρός, μας θυμίζει ότι οι αγώνες χάνονται μόνον όταν δεν δίδονται. Ότι καμία μοίρα δεν είναι ανίκητη, ότι κανείς λαός και κανείς άνθρωπος δεν είναι αδύναμος όταν πιστεύει σε αξίες, όπως η ανθρωπιά, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη».

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης παρέστη σε εκδήλωση στο δημαρχείο Ανωγείων, στο πλαίσιο του «αγροτικού οδοιπορικού» της ΝΔ στην Κρήτη. «H κυβέρνηση έχασε την επαφή της με την κοινωνία. Όμως οι εκλογές κερδίζονται με το λαό και οι Έλληνες σήμερα ζητούν η ΝΔ να πράξει το ιστορικό της χρέος. Η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά το τηλεκοντρόλ, διότι πείστηκε ότι οι εκλογές κερδίζονται με ελεγχόμενη ενημέρωση, την ίδια στιγμή που είδαμε έναν ανασχηματισμό παρωδία, ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, ο οποίος δημιούργησε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του», τόνισε από τα Ανώγεια ο γραμματέας της ΝΔ.

Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του κόμματος για θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά και του πρωτογενή τομέα, μιλώντας σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής, κτηνοτρόφους, αγρότες και πολίτες, επισήμανε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι για να κοινωνηθεί η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια “Συμφωνία Αλήθειας” με την ελληνική κοινωνία, και η οποία επιταχύνει σημαντικά την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη, κοστολογημένη, εφικτή και αξιόπιστη πρόταση, όχι μόνο για την έξοδο από την κρίση αλλά για μια συνολική ανασυγκρότηση της χώρας».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τα Ανώγεια, ο γραμματέας της ΝΔ είπε πως υπάρχουν δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν πως «η διαφορά παγιώνεται και διευρύνεται υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη, την ώρα που η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα και οι πολίτες που ζητούν εκλογές αυξάνονται». Ταυτόχρονα, προσέθεσε, «είναι καταφανής η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου, η οποία οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην απόπειρά τους να μεταβάλουν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας σε ένα καθεστώς ημιφασιστικού χαρακτήρα και να μετατρέψουν το ίδιο το κράτος, σε παρακράτος». Επισήμανε ότι αν κυβέρνηση «διέθετε ένα μίνιμουμ ευθιξίας θα είχε παραιτηθεί» και την κατηγόρησε λέγοντας: «Είναι πρωτοφανείς οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με μεθόδους που παραπέμπουν σε “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”, η απίστευτη περιφρόνηση του συντάγματος, η απόπειρα μετατροπής της ελεύθερης πληροφόρησης σε ελεγχόμενο δίκτυο κυβερνητικής προπαγάνδας, υπό την καθοδήγηση, μάλιστα, εντεταλμένου υπουργού. Όλες οι ενέργειες της ακροδεξιο-αριστεράς κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου αποσκοπούν στο να μετατρέψουν την ταυτότητα του ελληνικού λαού, το πολιτιστικό του υπόβαθρο και την ορθόδοξη χριστιανική του παράδοση και πίστη, διότι έτσι νομίζουν ότι θα διατηρήσουν το καθεστώς τους επ’ άπειρον».

Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας για την ευρωπαϊκή προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Εμείς θα ευχόμαστε να προσχωρήσει ο κ. Τσίπρας πραγματικά και ειλικρινά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι πολύ αργά. Ουδείς τον εμπιστεύεται πλέον και γι’ αυτό, δυστυχώς για τη χώρα, δεν έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Με Τσίπρα απλώς θα καρκινοβατούν οι αξιολογήσεις, θα κλαίνε οι υπουργοί του, αλλά θα υπογράφουν όλα τα μνημονιακά, θα γίνονται αντιμεταρρυθμίσεις αντί μεταρρυθμίσεων και με όλα αυτά θα τρέχουμε ως χώρα ολοταχώς με την όπισθεν, αλλά “κοιτάζοντας μπροστά”».

Κατά τη διάρκεια διάλογου με τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων στα Ανώγεια, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα, η ύφεση συνεχίζεται, οι επενδυτές την εγκαταλείπουν, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο. Και για τους λόγους αυτούς, δεν πάει άλλο, η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή».


Πηγή