Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυγενάκης: Προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας

‘Αρχισε τις εργασίες της η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο αυτό το τριήμερο όπου «η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία» σύμφωνα με τους οργανωτές της.

«Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς η επιμόρφωση των στελεχών μας. Η ΝΔ, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την επιμόρφωση του πολιτικού-στελεχιακού δυναμικού ούτως ώστε να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας» δήλωσε ο Γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Σκοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας όπως επισημαίνει η ΝΔ είναι να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα και θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Από την πλευρά του ο αν. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου Ευάγγελος Καρκανάκης, ανέφερε : «Καλωσορίζουμε στην Κρήτη την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ. Μέσα από την Ακαδημία, η ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό λόγο του κόμματος, αλλά και τη διαμόρφωση στελεχιακού δυναμικού που θα συνεπικουρεί αποτελεσματικά την διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού και προγραμματικού λόγου της παράταξης».

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του Γραμματέα Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Γιάννη Οικονόμου.

Κατά τις συνεδριάσεις της Ακαδημίας παρουσιάσθηκαν η Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη , οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προσφυγικό η Νησιωτικότητα, Οικονομία και Ανάπτυξη η Υγεία, Περιβάλλον και Αγροτικός Τομέας καθώς και η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και τα Εθνικά Θέματα .

Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται ο κύκλος της Ακαδημίας στο Ηράκλειο που θα ασχοληθεί με τις ενότητες που αφορούν στη ιδεολογία και Ηγεσία και την Συγκριτική παρουσίαση των καταστατικών αρχών της Νέας Δημοκρατίας για τον πολίτη, στην πολιτεία και την κοινωνία με την Παιδεία και Εργασία και με την Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική καθώς και στην επικοινωνία- Πολιτική-Κοινωνική Έρευνα, Πολιτική Στρατηγική και Πολιτική Επικοινωνία .

 


Πηγή