Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αυτές είναι οι αστυνομικοί που έπεσαν νεκρές στο Βέλγιο

Το Βέλγιο έζησε χθες πάλι τον τρόμο. Ο 36χρονος Benjamin Herman πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα, πριν πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Δύο από τα θύματά του ήταν η 45χρονη Lucile Garcia και η 53χρονη Soraya Belkacemi, αστυνομικοί και οι δύο, από τις οποίες έκλεψε τα υπηρεσιακά τους περίστροφα και τις πυροβόλησε επί τόπου, όταν εκείνες τον σταμάτησαν για έλεγχο. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον οδηγό ενός οχήματος και έπεσε νεκρός όταν τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο.

Πριν ανοίξει πυρ ο 36χρονος, με βάση πληροφορίες της εφημερίδας «La Libre Belgique», φέρεται να φώναξε ««Αλλάχου Ακμπάρ» (ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Η Αστυνομία της Λιέγης ανέβασε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook τις φωτογραφίες των δύο αστυνομικών. Η 45χρονη Lucile Garcia ήταν σύζυγος του αρχηγού του αστυνομικού Σώματος και η 56χρονη συνάδελφός της ήταν μητέρα διδύμων.

Στην ανάρτηση στο Facebook το Σώμα εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί αυτό που νιώθουν. «Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία των δύο συναδέλφων μας προς τιμήν των υπέροχων γυναικών, των μητέρων και των αστυνομικών που ήταν» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

localStorage.clear();


Πηγή