Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Αυτούς προτείνουν τα κόμματα για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής

Την Τρίτη (4/7) στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η διαδικασία εκλογής του προεδρείου της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Για τη θέση του προέδρου όπως αναμενόταν η ΝΔ θα προτείνει τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί με 283 ψήφους. Για τις θέσεις των Α’, Β’ και Γ’ αντιπροέδρων, η πρόταση της ΝΔ θα διαφοροποιηθεί καθώς δεν θα ανανεωθεί η θητεία των Νικήτα Κακλαμάνη και Χαράλαμπο Αθανασίου. Αντίθετα, πέραν του Θανάση Μπούρα που παραμένει, θα προταθούν οι Γιάννης Πλακιωτάκης και Γιώργος Γεωργαντάς.

Φάμελλος: Η επιστολή στον Τασούλα για να φύγουν οι Σπαρτιάτες από τα έδρανα όπου κάθισαν, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Καρέ καρέ η ορκωμοσία της Βουλής -Οκτώ κόμματα, ο «μικρός» ΣΥΡΙΖΑ και οι ακραίοι στα έδρανα

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την Μερόπη Τζούφη, θα μετακινηθεί στην Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ΚΚΕ θα προτείνει εκ νέου τον Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ η Ελληνική Λύση – σε αντίθεση με τη βουλή της μιας ημέρας που είχε προτείνει τον Κώστα Χήτα- θα δώσει τη σκυτάλη στον Βασίλη Βιλιάρδο.

Επάνω: Πλακιωτάκης, Γεωργαντάς (ΝΔ), Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) -Κάτω: Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Λαμπρούλης (ΚΚΕ), Βιλιάρδος (Λύση)
Επάνω: Πλακιωτάκης, Γεωργαντάς (ΝΔ), Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) -Κάτω: Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Λαμπρούλης (ΚΚΕ), Βιλιάρδος (Λύση)

Οι δε Σπαρτιάτες- τον υποψήφιο των οποίων δεν θα ψηφίσουν τα υπόλοιπα κόμματα και ως εκ τούτου δεν θα εκλεγεί- αναμένεται να προτείνουν τον Πέτρο Δημητριάδη και η Νίκη τον Γιώργο Αποστολάκη.


Πηγή