Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ριμπολόβλεφ, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στο Μονακό σε βάρος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό, όπως και σε βάρος άλλων τριών προσώπων, στο πλαίσιο της πολύκροτης φερόμενης υπόθεσης απάτης που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Ελβετό πρώην έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ακριβής κατηγορία (ή κατηγορίες) σε βάρος του Ριμπολόβλεφ δεν έγινε γνωστή. Αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο, όπως και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι: η δικηγόρος του, η Τετιάνα Μπερσεντά, και ο γιος και η σύζυγος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμινό, διευκρινίσθηκε από την εισαγγελία του Μονακό, η οποία επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας Nice-Matin.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Τρίτης, κατόπιν αιτήματος ενός Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του.

Ο Ριμπολόβλεφ  βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική», και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

Την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για μια υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, ο Ριμπολόβλεφ  φέρεται ότι έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπαλόβλεφ. Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της AS Monaco αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπαλόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση. «Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Τα γεγονότα, με βάση τα οποία κλήθηκε και απαιτούν τη δική του μαρτυρία σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου της δικηγόρου του, κάτι που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από τους νομικούς στο Εφετείο του Μονακό» δήλωσε ο δικηγόρος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή