Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αχαρνές: Σύλληψη 43χρονου για ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το βράδυ της Κυριακής (17/3) από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή των Αχαρνών, 43χρονος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής ο 43χρονος αφού εισήλθε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών, με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την υπάλληλο χρηματικό ποσό και διέφυγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο.

Άμεσα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την ληστεία, προέβησαν σε συνεχείς και στοχευμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό του δράστη.

Αρχικά εντόπισαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε, σταθμευμένο κοντά σε πολυκατοικία στην περιοχή των Αχαρνών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους της πολυκατοικίας και εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 43χρονο, ο οποίος κρυβόταν στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Ληστεία στα Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης που προσπάθησε να βιάσει την 36χρονη

Ένοπλες ληστείες σε ξενοδοχεία τα ξημερώματα σε Χαϊδάρι και Θησείο -Άρπαξαν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν

Κατά τη σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από τον υπάλληλο κατά την διάρκεια της ληστείας.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του, καθώς και στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι,
  • 10 κάλυκες,
  • 6 φυσίγγια,
  • 3 κενές αμπούλες,
  • πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων αεροβόλου όπλου εντός μεταλλικού κυτίου,
  • 4 μαχαίρια και
  • ρουχισμός.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε επιπλέον αεροβόλο πιστόλι, ενώ εξιχνιάστηκαν επιπλέον 2 ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών και 1 σε περίπτερο στην περιοχή των Αχαρνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή