Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Αχτσιόγλου: Οι εργαζόμενοι στο Athens Ledra θα μείνουν στην θέση τους και θα λάβουν τα χρήματά τους

Το υπουργείο Εργασίας θα παρέμβει αποφασιστικά ώστε να διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο ξενοδοχείο Athens Ledra, θα συμπεριλαμβάνει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Αυτό επεσήμανε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην συνάντηση με το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και αντιπροσωπεία εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου οι εργαζόμενοι να την ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του επισιτισμού – τουρισμού αλλά και ειδικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με το ξενοδοχείο Athens Ledra.

Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε την αταλάντευτη θέση της κυβέρνησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να εφαρμόζονται καθολικά και στην πράξη.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ήδη προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της πολύ υψηλής παραβατικότητας στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού.


Πηγή