Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Βάκη: Το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αντικατοπτρίζει το όραμα μιας Παιδείας ισότητας και ποιότητας

«Τα νομοσχέδια που πέρασαν από αυτή την κυβέρνηση για την Παιδεία, εμφορούνται από τη φιλοσοφία του Διαφωτισμού και κυρίως από τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, η οποία κάλεσε την ΝΔ να αναρωτηθεί για την κληρονομιά του Διαφωτισμού, αφού δεν είχε ψηφίσει διατάξεις, όπως την ιθαγένεια ή την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Κατά την τοποθέτησή της, στην συζήτηση του νομοσχεδίου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, η Φωτεινή Βάκη είπε πως μεν αυτό διέπεται από επείγουσες διατάξεις για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης, υπαγορεύεται όμως κυρίως από το όραμα μιας Παιδείας ισότητας και ποιότητας, ενός δημοκρατικού σχολείου, ανεξίθρησκού και ανοικτού.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην διαπραγμάτευση, αφού τόνισε ότι υπάρχει μία δυναμική πορεία των δημοσιονομικών στόχων και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε και να κάνουμε πίσω σε καμία παράλογη απαίτηση, από όπου κι αν αυτή προέρχεται».

Τέλος, απευθύνθηκε προς την αντιπολίτευση ρωτώντας: «Θέλετε να κλείσει η αξιολόγηση, με την χώρα όμως, όρθια; Ναι ή όχι; Εκτός κι αν έχετε δεσμευτεί στο ΔΝΤ να ψηφίσετε όλα όσα ζητάει κι άλλα τόσα».


Πηγή