Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βίντεο: Η δράση της συμμορία από την Πολυτεχνειούπολη -Ληστεύουν κατάστημα σε 22”, χτυπούν τον ιδιοκτήτη

Βαριές ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 23 από τους 32 συνολικά συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου το πρωί της Τρίτης (27/9).

Όπως αποκαλύφθηκε, η δράση της μιας από τις συμμορίες που είχαν ως «ορμητήριο» τις φοιτητικές εστίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η τηλεόραση του Open.

Σ’ αυτό δύο μέλη από την συμμορία φαίνονται να μπαίνουν οπλισμένοι με κουκούλες σε κατάστημα. Απειλούν και χτυπούν τον ιδιοκτήτη, παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο και γίνονται καπνός μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα!

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία:

Οι τρεις συμμορίες που εξαρθρώθηκαν διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία πλέον κατηγορούνται οι 23 συλληφθέντες, κατά περίσταση, είναι: Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική).


Πηγή