Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στο πλήθος, στα επεισόδια Γάλλων-Μαροκινών -Νεκρός 14χρονος

Η γιορτή των φιλάθλων στη Γαλλία για την πρόκριση της εθνικής τους στον τελικό του Mουντιάλ αμαυρώθηκε κι οι φόβοι της γαλλικής αστυνομίας επιβεβαιώθηκαν με τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στο Παρίσι και άλλες πόλεις μεταξύ νεαρών Γάλλων και Μαροκινών.

Μόλις έληξε ο ημιτελικός με τη νίκη με 2-0 των τρικολόρ επί του Μαρόκου, Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν, αλλά ξέσπασαν συγκρούσεις με Μαροκινούς, αψιμαχίες και εκτόξευση εκατέρωθεν φωτοβολίδων.

Άγρια επεισόδια καταγράφηκαν εκτός από το Παρίσι, στη Νίκαια και το Μονπελιέ, όπου νεαροί Μαροκινοί άρπαξαν γαλλική σημαία από αυτοκίνητο, το οποίο στην προσπάθειά του να διαφύγει, έκανε αναστροφή και παρέσυρε έναν 14χρονο , όπως φέρονται να δείχνουν εικόνες σε βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού, ανακοίνωσε πως πρόκειται για έναν μικρό Μαροκινό, που σκοτώθηκε. «Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε.

Εικόνες δείχνουν αστυνομικούς να προελαύνουν κατά των ταραξιών για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση. Χρήστες του Twitter υποστήριξαν ότι οπαδοί του Μαρόκο πέταξαν και αντικείμενα κατά των Γάλλων που πανηγύριζαν, ενώ ομάδα Βορειοαφρικανών στο Διαδίκτυο υποστηρίζει ότι έλαβε αναφορές για επιθέσεις σε πολλές γαλλικές πόλεις κατά Βορειοαφρικανών.

Μουντιάλ 2022: Άγριες συγκρούσεις Γάλλων και Μαροκινών -Νεκρός 14χρονος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο [βίντεο]

Μουντιάλ 2022: Ο Μακρόν πανηγύρισε και στα αποδυτήρια της εθνικής Γαλλίας, μετά την πρόκριση στον τελικό

Περίπου
10.000 επιπλέον αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί
σε όλη τη Γαλλία για να «διασφαλίσουν
ότι ο αγώνας θα παραμείνει γιορτή», είχε
δηλώσει την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών
Gerald Darmanin.

Στη Μασσαλία και την Αβινιόν, στη νότια Γαλλία, αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν στο κέντρο της πόλης πριν από τον αγώνα. Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στο Παρίσι, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πάρει θέσεις κατά μήκος των Ηλυσίων Πεδίων ώρες πριν από τον αγώνα. Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα μετά τον αγώνα.


Πηγή