Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παραστεί σε διοργάνωση της Σκωτίας – Αυξάνονται οι φήμες για προβλήματα υγείας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στους Αγώνες των Χάιλαντς -τους δημοφιλέστερους αγώνες της Σκωτίας- αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αποκάλυψε σήμερα (2/9) μια πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση, σύμφωνα με την πηγή, ελήφθη με γνώμονα τι θα είναι πιο βολικό για την 96χρονη μονάρχη και ότι ο διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Κάρολος, θα παραστεί όπως είναι προγραμματισμένο.

Στη διοργάνωση στην πόλη Μπρέμαρ, που βρίσκεται 96,5 χιλιόμετρα δυτικά του Αμπερντίν, η οποία με κάποια μορφή τελείται εδώ και 900 χρόνια, παρευρίσκονταν πάντα ο βασιλιάς ή η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας από το 1848, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην απόφαση να μην παρευρεθεί στη διοργάνωση

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές πάντως, υπήρχαν δύο βασικά ζητήματα όσον αφορά στην παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ στους αγώνες, που έπρεπε να ληφθούν υπόψη και που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Πρώτον, το πώς θα πήγαινε στους αγώνες και δεύτερον το γεγονός πως θα έπρεπε να καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να παρακολουθήσει το θέαμα.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι μία από τις αγαπημένες εκδηλώσεις στις οποίες παραβρίσκεται η βασίλισσα, η οποία δεν τους έχει χάσει ούτε μία φορά στην 70ετή θητεία της στο θρόνο.

Στο Κάστρο του Μπαλμόραλ της Σκωτίας ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας

Προ ολίγων ημερών, άλλος εκπρόσωπος των Ανακτόρων ανέφερε ότι η βασίλισσα θα ορκίσει τον νέο πρωθυπουργό της χώρας στο Κάστρο του Μπαλμόραλ της Σκωτίας, μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνάει κάθε χρόνο τις καλοκαιρινές της διακοπές, αντί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο εξαιτίας ζητημάτων κινητικότητας.

Φαίνεται, όπως σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ, πώς αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, λόγος για τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος περνά καθημερινά για να δει τη μητέρα του.


Πηγή