Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Formula 1: Ανακοινώθηκε ο νέος οδηγός της McLaren, ο νέος team mate του Lando Norris

Το παζλ ενώθηκε, η McLaren ανακοίνωσε τον νέο της οδηγό για το 2023 στη Formula 1, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Oscar Piastri.

O Οscar Piastri θεωρείται ένα από τα πολύ μεγάλα ταλέντα του μηχανοκίνητου, πρωταθλητής στη F2, θεωρήθηκε αφενός αδικία το ότι δεν βρέθηκε από την τρέχουσα σεζόν στη Formula 1 και αφετέρου θεωρούνταν δεδομένο ότι θα έμπαινε στη F1 από την επόμενη σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Piastri μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου ήταν δεσμευμένος με την Alpine, στις ακαδημίες της οποίας ανήκε. Τους τελευταίους μήνες υπήρχε μεγάλη συζήτηση για το τι θα γίνει με τον Piastri και πώς θα διευθετήσει την κατάσταση η Alpine. Ξαφνικά, μετά το τέλος του πρώτου μέρους της σεζόν της Formula 1 ο Fernando Alonso ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά τη μεταγραφή το στην Aston Martin. Η θέση στην Alpine έμεινε ορφανή και οι Γάλλοι έσπευσαν να ανακοινώσουν τον Piastri. Ώσπου συνέβη το αναπάντεχο, δηλαδή μέσα σε μια ώρα από την ανακοίνωση βγήκε ο Piastri και άδειασε εντελώς την Alpine λέγοντας ότι ουδεμία συμφωνία υπάρχει.

Όλα έδειχναν ότι ο μικρός Αυστραλός βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη ΜcLaren, αν και η Alpine ακόμη και σήμερα προβάλλει ενστάσεις για νομικά δικαιώματα επάνω στον Piastri που προκύπτουν από το συμβόλαιό του.

Μετά το summer break οι εξελίξεις στις μεταγραφές στη Formula 1 συνεχίστηκαν, με τη McLaren και τον Daniel Ricciardo να ανακοινώνουν το κοινή συναινέσει διαζύγιό τους.

H McLaren ανακοίνωσε τον Oscar Piastri

Το έδαφος προετοιμάστηκε και η McLaren ανακοίνωσε σήμερα τον Piastri. Μένει τις επόμενες ώρες να δούμε τις αντιδράσεις από την Alpine.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Formula 1: Τι γίνεται με τις μετακινήσεις οδηγών

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Ricciardo σε προχωρημένες συζητήσεις για αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes, κάτι που μένει σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιωθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ώρες, επίσης, ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα του Pierre Gasly για την κενή θέση της Alpine. Μια γαλλική ομάδα που θα τρέχει με δύο Γάλλους οδηγούς του χρόνου; Πολύ πιθανό, καθώς το συμβόλαιο του Gasly, ο οποίος ανανέωσε φέτος με την Alpha Tauri, προβλέπει ότι επιτρέπεται η μεταγραφή του σε ομάδα ανώτερη στην κατάταξη από αυτήν της Scuderia AT.


Πηγή