Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βελόπουλος για νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»: Η φτώχεια και η πείνα έχουν ονοματεπώνυμο

«Η Ελλάδα είναι σαν καρυδότσουφλο στις διεθνείς τρικυμίες. Δεν λαμβάνεται καμία σοβαρή απόφαση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά», ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε ότι «η φτώχεια και η πείνα έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ».

«Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση συνεδριάζει για να αποφασίσει αναβολή της λήψης αποφάσεων μέχρι τη σύνοδο κορυφής! Συνεχίζετε να ασκείτε την οικονομική πολιτική των επιδομάτων. Το ένα τρίτο των πολιτών της χώρας βασίζεται σε επιδόματα μιζέριας. Αυτό όμως δεν σημαίνει παραγωγή. Σημαίνει υπερχρέωση», είπε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, στην ολομέλεια της Βουλής.

Επανέλαβε ότι στις προτεραιότητές της κυβέρνησης σήμερα έπρεπε να είναι η ενεργειακή αυτάρκεια, μέσω λιγνιτών και φυσικού αερίου, η μαζική ψηφιοποίηση του δημοσίου, η αμυντική τεχνολογία και ο πρωτογενής τομέας.

Βελόπουλος: Η Ελληνική Λύση έχει δώσει στην κυβέρνηση έτοιμη μελέτη και για την πυρηνική ενέργεια

Την ίδια ώρα, παρατήρησε ο κ. Βελόπουλος, που ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι «βυθιζόμαστε σε νέα κρίση. Καμία χώρα δεν θα βγει αλώβητη», άλλος υπουργός της κυβέρνησης προαναγγέλλει μέτρα εναντίον των ψητοπωλείων! «Επιτέλους! Θα μπει ένας τέλος στο καρτέλ των σουβλατζίδικων! Για όνομα του Θεού, μην αφήνετε να μιλούν αυτοί που λένε ανοησίες», σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτα για το θέμα των ζωοτροφών, με συνέπεια να αυξάνεται η τιμή τους και να αυξάνεται και η τιμή του κρέατος. «Έχουμε ψηφοφόρο της ΝΔ, που αγόρασε καλαμπόκι για τα ζώα του. Μας είπε ότι τρεις εβδομάδες νωρίτερα στοίχιζαν 15 ευρώ τα 40 κιλά, μία εβδομάδα μετά στοίχιζαν 18 ευρώ και σήμερα στοιχίζουν 21 ευρώ. Αυτά είναι τραγικά λάθη. Αλλά όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε επιτέλους», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και την πολιτική της κυβέρνησης για την ενέργεια, παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός, δικαιώνοντας τις θέσεις του κόμματος του, χθες (12/4), για πρώτη φορά, είπε ότι θα ξεκινήσουν μελέτες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Αλλά θα ξεκινήσουν στο Ιόνιο και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Όχι νότια της Κρήτης. Όχι στον Πατραϊκό. Όπου έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 30 στόχοι με μεγάλες ποσότητες φυσικού αέριου. Και μας λέει ότι θα χρειαστούν 10 χρόνια για να έχουμε αποτελέσματα. Γιατί; Η Αίγυπτος χρειάστηκε 3 χρόνια για να κάνει εξορύξεις. Εμείς γιατί θα χρειαστούμε 10 χρόνια; Έχω εδώ την έκθεση του Ινστιτούτου Ενέργειας της Ευρώπης, που λέει ότι η Ελλάδα έχει 250 δισ. κοιτάσματα. Εδώ και 10ετίες σας το έλεγα και γελούσατε και κοροϊδεύατε», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

«Εδώ και 3 χρόνια, σας φωνάζουμε να μην κλείσετε τους λιγνίτες. Δεν μας ακούσατε. Τους έκλεισε ο πρωθυπουργός και τελικά έφτασε η τιμή του ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη. Και σήμερα ο πολίτης πληρώνει τα λάθη της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, που επισήμανε ότι το κόμμα του έχει δώσει στην κυβέρνηση έτοιμη μελέτη και για την πυρηνική ενέργεια. Την ίδια ώρα, τόνισε, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ούτε για τον EAST MED, που είναι ο μοναδικός αγωγός αντιρωσικών συμφερόντων.

«Γιατί πρέπει να εισάγουμε σιτηρά όταν έχουμε 900.000 στρέμματα στην Θεσσαλία;»

«Κύριε Χατζηδάκη, με όλα αυτά και μερικά ακόμα που θα σας πω, οφείλω να επισημάνω ότι στις εκλογές η ΝΔ θα φάει ρήτρα αναπροσαρμογής, που είναι όλη δική σας!», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα στους αγρότες γιατί ενώ υποσχόταν ότι θα είναι προτεραιότητα ο πρωτογενής τομέας και η κτηνοτροφία, «από τα 44 δισ. που σπαταλήθηκαν, δόθηκαν μόνο 183 εκατ. στον αγροτικό τομέα».

Αναφερόμενος στο επισιτιστικό ζήτημα, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τη σπορά σιτηρών, προκειμένου αυτή να προχωρήσει στον τρέχοντα μήνα. «Η Ελλάδα εισάγει 250.000 τόνους σιταριού από Ρωσία και Ουκρανία και παράγει σε μαλακό σιτάρι μόνο των 10% των αναγκών της, όταν κάποτε έκανε εξαγωγές. Γιατί πρέπει να εισάγουμε σιτηρά όταν έχουμε 900.000 στρέμματα στην Θεσσαλία;», διερωτήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας απέναντι στις εξελίξεις στην περιοχή, ο Κυριάκος Βελόπουλος υπογράμμισε ότι ενώ «η Ευρώπη σήμερα υπηρετεί τους Αμερικανούς και όχι τους Ευρωπαίους», για να υπογραμμίσει πως «αν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ήταν τόσο δραστήριοι στα ελληνοτουρκικά, όπως στο θέμα της Ουκρανίας, η Ελλάδα σήμερα θα είχε τα σύνορα του Βυζαντίου».


Πηγή