Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βενετία: Άνδρας πήδηξε από τριώροφο κτίριο στο κανάλι- «Πιστοποιητικό βλακείας» θέλει να του δώσει ο δήμαρχος [βίντεο]

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα που πήδηξε ημίγυμνος από τριώροφο κτίριο σε κανάλι στη Βενετία.

Αποκαλώντας τον άνδρα «ηλίθιο», ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουγκνάρο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι θα δώσει στον άνδρα «πιστοποιητικό βλακείας και πολλές κλωτσιές» για την πράξη του, η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε επίσης ένα βίντεο της κατάδυσης στον λογαριασμό του, λέγοντας ότι ο άνδρας και ο συνεργός του που τράβηξε το βίντεο θα συλληφθούν. Στο βίντεο, το άτομο, που φοράει μόνο το εσώρουχό του, φαίνεται να πηδάει από την ταράτσα ενός κτιρίου σε ένα κανάλι, και μάλιστα προσγειώνεται με την κοιλιά του.

«Διακινδύνευσε τη ζωή του»

«Προσπαθούμε να τον αναγνωρίσουμε, να τον καταγγείλουμε, αυτόν και τον φίλο του από κάτω που έφτιαξε το ηλίθιο βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο εξαγριωμένος δήμαρχος.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι έστειλε την αστυνομία στο κτίριο για να διαπιστώσει πώς ο άνδρας μπόρεσε να εισέλθει στο κτίριο και πώς κατάφερε να φτάσει στην ταράτσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.

«Διακινδύνευσε τη ζωή του σε αυτό το άλμα, αλλά είναι επίσης ένας παραβάτης. Δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που δημιουργούν σε αυτή την πόλη. Τι θα γινόταν αν από κάτω περνούσε ένα σκάφος;», αναρωτήθηκε.

Ο δήμαρχος προέτρεψε όποιον έχει δει το βίντεο να βοηθήσει στην αναγνώριση του ατόμου και να μην κάνει «like» στο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Κάνουν αυτά τα ανόητα πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα για τα likes», είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε το νόμο για να τον διώξουμε».

Δείτε την βουτιά που εξόργισε τον δήμαρχο της Βενετίας

Πολλοί οι βανδαλισμοί των τουριστών στην Ιταλία

Πέρυσι, περισσότεροι από 40 τουρίστες συνελήφθησαν επειδή κολυμπούσαν- μερικές φορές γυμνοί-στα κανάλια της Βενετίας και ένας άνδρας συνελήφθη επειδή έκανε σέρφινγκ στο Μεγάλο Κανάλι.

Αλλού, σε μια Αμερικανίδα τουρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή προκάλεσε ζημιές αξίας 25.000 δολαρίων αφού πέταξε το ηλεκτρονικό της σκούτερ από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη. Ένας Σαουδάραβας τουρίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμο αφού οδήγησε μια νοικιασμένη Maserati κάτω από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια.

Ένας άλλος τουρίστας κατέβηκε με αυτοκίνητο στην Πόντε Βέκιο στη Φλωρεντία, που είναι μόνο για πεζούς, και ένας άλλος έκανε βόλτα με μοτοποδήλατο στα ερείπια της Πομπηίας.

Άλλοι τουρίστες έσπασαν αγάλματα στο μουσείο του Βατικανού.

Σε τουρίστες έχουν επίσης επιβληθεί πρόστιμα επειδή χάραξαν αρχικά σε ορόσημα, έκλεψαν κομμάτια από το Κολοσσαίο στη Ρώμη και έφυγαν με τα πάντα, από ψηφιδωτά μέχρι δάχτυλα από τα μνημεία και τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης της χώρας.


Πηγή