Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ψυχρότητα μεταξύ Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στην πρώτη συνάντηση μετά την πρόταση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Ούτε ματιά δεν αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη τους συνάντηση μετά από τη δήλωση του δεύτερου για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ».

Υπενθυμίζεται πως Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή, στο περιθώριο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, ωστόσο η ψυχρότητα μεταξύ τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά από τον «αγνωστο-Χ» / ΙΝΤΙΜΕ
Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη μετά από τον «αγνωστο-Χ» / ΙΝΤΙΜΕ

Η πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ, στις οποίες είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία στις εκλογές, είναι θετικός στο να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτά που διαβάζω και διαχέει κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου για να ενοχοποιήσει και να φτιάξει σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή των πολιτικών προσώπων θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των κομμάτων.

Έντονη αντίδραση από την κυβέρνηση

Μετά από αυτή τη δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, υπήρξε μια ομοβροντία δηλώσεων εναντίον του από στελέχη της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, έκανε λόγο για θεσμική ασέβεια: «Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι θεσμικά ασεβής και πολιτικά εξωφρενική, πρόκληση στην κοινή λογική και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη», σημείωσε και τόνισε: «Εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που είναι προειλημμένη απόφαση, για συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

Αιχμή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες

Κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες την Παρασκευή (24/3), σε ερώτηση για τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, είπε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του. Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».


Πηγή