Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βούλτεψη: Για τους νεκρούς ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη;

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πολιτική ευθύνη για να μη συμβούν αυτά που συνέβησαν», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, διερωτώμενη: «Τώρα συνέβησαν, τι αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός; Την έχει την πολιτική ευθύνη από πριν. Τι ανέλαβε δηλαδή; Αυτό που έχει αναλάβει με τις εκλογές;», ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι δίνει μία περίεργη ερμηνεία ο κ. Τζανακόπουλος στην πολιτική ευθύνη λέγοντας ότι είναι η έμπρακτη στήριξη των αδυνάμων. «Και των νεκρών; Για τους νεκρούς ποιος παίρνει την πολιτική ευθύνη;», είπε.

«Είπε ο πρωθυπουργός ότι την ώρα της μάχης δεν κάνεις αποκεφαλισμούς. Όχι, δεν είναι η ώρα της μάχης, είναι η ώρα της ήττας, των εκατό και πλέον νεκρών, των εγκαυματιών, των αγνοουμένων, των καταστροφών σε περιουσίες», ανέφερε η κ. Βούλτεψη, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός τη μέρα των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική θα έπρεπε να είχε ματαιώσει την επίσκεψή του στο Μόσταρ.

«Έπρεπε να μην πάει καθόλου. Στις 12.03 είχαμε τη φωτιά στην Κινέτα, σύμφωνα επίσημη με ανακοίνωση των υπουργών. Ο κ. Τσίπρας δεν έπρεπε να φύγει καθόλου, αλλά δεν άντεχε να μην πάει να δει σε αυτή την υβριδική χώρα, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου ο λαός της διαδηλώνει κάθε μέρα κατά τη διαφθοράς, δεν μπορούσε να μην πάει να ρίχνει λουλούδια από τη γέφυρα του Μόσταρ μαζί με τον αγαπημένο του Ζάεφ. Η Αττική, η περιοχή εκεί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την περιφέρεια στις 8.30 το βράδυ. Ο κ. Τσίπρας 8.30 το βράδυ βολτάριζε στη γέφυρα του Μόσταρ πέταγε λουλούδια, υπέγραφε διακηρύξεις, σκορπούσε χαμόγελα, την ίδια εκείνη ώρα που στη χώρα του κηρυσσόταν κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πυρκαγιάς, όταν έφτασε μέσα στον οικισμό στο Μάτι, σημείωσε: «Πήγε ο κ. Τσίπρας σε μία σύσκεψη όπου γίνονται παιδαριώδεις ερωτήσεις, δίνονταν εξίσου παιδαριώδεις απαντήσεις και έξω γινόταν κόλαση. Μετά άρχισε και η προπαγάνδα, ότι ήταν εμπρηστές κ.λπ.. Πάντα εμπρηστές είναι, λάθος ή εμπρηστές, έτσι γίνεται με τις πυρκαγιές. Δεύτερον ήταν αυθαίρετα. Στο Μάτι δεν ήταν αυθαίρετα, είχε δρόμους… Τι συζήτηση είναι αυτή. Ο κ. Φάμελλος έφερε υπουργική απόφαση για τις οικιστικές πυκνώσεις ξανά τον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ το 2016 η υπουργική απόφαση είχε προσβληθεί στο ΣτΕ. Αν κάνουμε συζήτηση για αυθαίρετα έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη, αλλά δεν έχει να κάνει αυτή η συζήτηση με τα αυθαίρετα. Το κράτος σώζει τους πολίτες του, είτε είναι νόμιμοι είτε είναι παράνομοι».

localStorage.clear();


Πηγή