Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Βούτσης: Θέλουμε να φτάσουμε οπωσδήποτε μετά τον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης

Το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές περιοδείες των τελευταίων ημερών, αλλά και για το εάν η κυβέρνηση σκέπτεται «ηρωική έξοδο» διά της προσφυγής στις εκλογές, απαντά: «Άργησε η κυβέρνηση και αργήσαμε ως κόμμα, ως ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουμε συστηματική αυτήν την άμεση επαφή με το λαό. Η πολιτική εξόρμηση είναι απολύτως χρήσιμη και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το ενδεχόμενο εκλογών. Θέλουμε να φτάσουμε οπωσδήποτε μετά τον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και οπωσδήποτε με τη χώρα να βγαίνει στις αγορές, και να αρχίσει η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Στο ερώτημα αν φοβάται την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής θυμίζει ότι σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις «υπήρξε ένα κοινωνικό σώμα που επένδυσε την ελπίδα του πάνω στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά συνέπεια, ούτε την κατάρρευση του κόμματός του φοβάται ούτε και το κλείσιμο του κύκλου με την Αριστερά στο περιθώριο. Όμως, επισημαίνει, «αυτό το οποίο είμαι υποχρεωμένος να φοβάμαι είναι μια διαρκής δοκιμασία των σχέσεων της κυβερνητικής πολιτικής με την κοινωνία».

Στο ειδικότερο ερώτημα, αν τίθεται θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος στην περίπτωση του απευκταίου σεναρίου, ο πρόεδρος της Βουλής δίνει την εξής απάντηση: «Εργαζόμαστε για να μην υπάρχει αυτό το ακραίο και άκρως προκλητικό ή και εκβιαστικό δίλημμα από μέρους μιας μειοψηφικής μερίδας των δανειστών. Δεν έχουμε προετοιμαστεί ούτε μας ενδιαφέρει να προετοιμαστούμε για απευκταία σενάρια».

Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δεν κρύβει επίσης τη δυσφορία του για τον «όλο και μεγαλύτερο ασφυκτικό έλεγχο επιτήρησης», ενώ για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εξηγεί πως αποσαφηνίζει τα σημεία της συμφωνίας. Μια συμφωνία, συμπληρώνει, που εφαρμόζεται «παρότι μπαίνουν πάρα πολλές τρικλοποδιές από αρκετές πλευρές».


Πηγή