Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ μπροστά με 112 υποστηρικτές- Από κοντά και ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το BBC

Ο Ρίσι Σούνακ προπορεύεται στην προτίμηση των βουλευτών για υποψηφιότητα στην πρωθυπουργία με 112 αλλά φάινεται να ακολουθεί από κοντά ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με πηγές του BBC και των Sunday Times, που ισχυρίζονται ότι έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 100 βουλευτών.

Σύμφωνα με το σύνολο των βουλευτών που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους στο BBC, ο Σούνακ, ο οποίος ηττήθηκε από την Τρας στις τελευταίες εκλογές για την ηγεσία των Τόρηδων έχει αυτήν τη στιγμή 112 υποστηρικτές.

Στους υποστηρικτές του περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υπουργός Υγείας Σάντζιντ Τζάβιντ ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενταντ και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ.

Από κοντά ο Τζόνσον σύμφωνα με BBC και Sunday Times

O Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές και μπορεί να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, αν το επιλέξει σύμφωνα με μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Τιμ Σίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «The Sunday Times», επικαλούμενος μία ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Παρόμοια ανάρτηση έκανε πριν από λίγη ώρα και ο Κρις Μέισον, του BBC.

«Μου είπαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει πλέον περισσότερους από 100 υποστηρικτές βουλευτές και έτσι θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα αν το επιλέξει», έγραψε.

Ωστόσο πολλοί αμφισβητούν την είδηση. «Είναι περίεργο ότι μόνο οι μισοί από αυτούς το έχουν δηλώσει δημόσια. Αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από τη συστολή τους;», έγραψε ο δημοσιογράφος, Ματ Τσόρλει.


Πηγή