Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βόρεια Καρολίνα: Έξι νεκροί από πυρά στην πόλη Ράλι – Κάλεσμα στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Η αστυνομία στη Ράλι της Β. Καρολίνας έχει κινητοποιηθεί εξαιτίας αλλεπάλληλων βίαιων επεισοδίων με τη χρήση πυροβόλων όπλων χθες το βράδυ της Πέμπτης.

Από τα επεισόδια έχασαν τη ζωή τους ως και έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του ABC News και επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης στην πόλη αυτή της Βόρειας Καρολίνας.

Η αστυνομία της Ράλι ανέφερε μέσω Twitter πως μέλη της επιχειρούν σε συνοικία και κάλεσε τους κατοίκους της να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν δημοσιοποίησε ακόμη απολογισμό των θυμάτων.

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται πως είναι λευκός έφηβος εφοδιασμένος με τουφέκι, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη μέχρι στιγμής. Κατά την ίδια πηγή, ο νεαρός άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Φέτος, ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν καταγραφεί σχεδόν 35.000 θάνατοι από όλες τις αιτίες, κατά την ίδια πηγή.

Φωτογραφία Associated Press
Φωτογραφία Associated Press

Πηγή