Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
ΚΚΕ: Γίναμε μάρτυρες του γνωστού κι επαναλαμβανόμενου σκηνικού - Το σχέδιό τους έπεσε στο κενό

Γίναμε μάρτυρες του γνωστού κι επαναλαμβανόμενου σκηνικού – Το σχέδιό τους έπεσε στο κενό – Newsbeast

Τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ενόψει της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι «από το πρωί κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το Εφετείο, εκφράζοντας τη λαϊκή απαίτηση “οι ναζί στη φυλακή”», χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Ωστόσο, για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες του γνωστού κι επαναλαμβανόμενου σκηνικού, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται με δακρυγόνα κι αύρες, σε αυτή τη μεγαλειώδη λαϊκή διαδήλωση, με προφανή σκοπό να την διαλύσουν. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες. Καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι από τη δράση μιας ολιγάριθμης προβοκατόρικης ομάδας δεν μπορεί να κρύψει αυτό που είδε όλος ο κόσμος κι έζησαν οι χιλιάδες διαδηλωτές», επισημαίνεται από τον Περισσό.

«Σε πείσμα όσων ενοχλήθηκαν από το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης και από τη μεγαλειώδη διαδήλωση, αυτό το σχέδιο έπεσε στο κενό, η συγκέντρωση συνεχίστηκε και οι χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και ανάτασης σε όλη την Αθήνα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Να μην εκπροσωπείται η Χρυσή Αυγή» στο Ευρωκοινοβούλιο»

Παράλληλα, η Ευρωομάδα του ΚΚΕ τονίζει: «Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σήμερα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που εκλέχτηκε στις ευρωεκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του ναζιστή -και πλέον καταδικασμένου- Λαγού, καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή».


Πηγή