Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Για βαρβαρότητα κατηγορούνται σωφρονιστικοί που ανάγκαζαν τους κρατουμένους να ακούν το… «Baby Shark»

Για βαρβαρότητα κατηγορούνται σωφρονιστικοί που ανάγκαζαν τους κρατουμένους να ακούν το… «Baby Shark»

Δύο πρώην σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο επικεφαλής τους κατηγορούνται επισήμως για βαρβαρότητα υποβάλλοντας τους τροφίμους της φυλακής σε άλλου τύπου «βασανιστήρια».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπαιζαν συνεχώς το «Baby Shark» σε τιμωρημένους κρατουμένους, που τους ανάγκαζαν να στέκονται όρθιοι και να είναι αλυσοδεμένοι στον τοίχο.

Ο 21χρονος Gregory Cornell Butler, ο 21χρονος Christian Charles Miles και ο 50χρονος Christopher Raymond Hendershott κατηγορούνται πλέον για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ αυτών και για σκληρότητα.

Οι δύο νεαροί σωφρονιστικοί των φυλακών της Οκλαχόμα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε το USA Today, υπέβαλλαν τους τροφίμους στην ιδιαίτερη αυτή τιμωρία και ο επικεφαλής τους το γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.

Τουλάχιστον 4 κρατούμενοι υποβλήθηκαν στην «απάνθρωπη», όπως τονίζεται, τιμωρία κατά τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβριο και μάλιστα «κατ’ εξακολούθηση». Για κάποιους το βασανιστήριο διαρκούσε ακόμα και 2 ώρες κάθε φορά.

Οι δύο σωφρονιστικοί αποκάλεσαν την ανατριχιαστική πρακτική «αστείο». Το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας δεν το βρήκε όμως χωρατό και τους έθεσε αμέσως σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Είναι κάτι που δεν ανεχόμαστε», έγραφε στην ανακοίνωση του σερίφη…


Πηγή