Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γεννηματά: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο

Γεννηματά: Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο

«Η παράταξή μας πάντα ήταν και είναι κοντά τους. Καταθέσαμε διάταξη νόμου και δεσμευόμαστε για την επαναφορά της φορολογίας τους στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου για τη μείωση του κόστους ενέργειας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στους αγρότες, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. Καρδίτσας.

Η κ. Γεννηματά άσκηση σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Και έρχομαι και στην οικονομία που όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το φόρτε του… Στην οικονομία, πέρα από τα μεγάλα λόγια η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι στη Βουλή μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. «Την πόρτα την άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας. Με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές» προσέθεσε. Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, λέγοντας: «Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης». Επίσης, τόνισε πως αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη Συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ μίλησε και για πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό: «Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι “πρόθυμοι” που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Βουλευτές “ενοικιάζονται” από το ένα κόμμα στο άλλο.

Σκληρή κριτική άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Καταληκτικά, ανέφερε πως «η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση και τόνισε: «Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει. Μια κυβέρνηση που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας και θα διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θηλιά στο λαιμό που μας έβαλε. Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες, αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν αρκεί ο κ. Τσίπρας να παριστάνει τον προοδευτικό, πρέπει να είναι στην πράξη. Προοδευτική στάση είναι να διασφαλίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου, αυτό κάνουμε εμείς, επιμένοντας στον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας Παράταξης.

Προσερχόμενη στο χώρο της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αφού ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις της πως χθες στη Bουλή μια ευκαιριακή πλειοψηφία ενέκρινε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που ήταν το αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, «μια συμφωνία επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, γιατί κρατά ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού», τόνισε:

«Κανείς δεν θα ξεχάσει στην Ελλάδα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Ό,τι και αν κάνει, κανείς δεν θα ξεχάσει και τη συγκυβέρνησή του με την ακροδεξιά. Προσπαθεί πανικόβλητος, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, να δώσει δείγματα προοδευτισμού. Όπως όμως του είπα και χθες, το στίγμα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου θα τον βαραίνει για πάντα. Το μόνο που μπορεί να κάνει για να φανεί χρήσιμος αυτή τη στιγμή στον τόπο, είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών».

Η ίδια στη συνέχεια ανέφερε πως λύση βέβαια για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η επιστροφή της Δεξιάς, για να προσθέσει: «Ο δικός μας ο στόχος είναι η στρατηγική ήττα των συντηρητικών πολιτικών. Και αυτών που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στίγμα που έχει αφήσει η Νέα Δημοκρατία με την πολιτική της, και που δυστυχώς φαίνεται ότι συνεχίζει να πορεύεται ακριβώς σε αυτή τη γραμμή. Δυο δρόμοι ανοίγονται για τον ελληνικό λαό. Ο ένας είναι ο δρόμος της πόλωσης και του διχασμού. Αυτόν που δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Η πόλωση και ο διχασμός αναπαράγουν την κρίση, οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Ο δεύτερος δρόμος είναι ο δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής. Συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση».

Για να καταλήξει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: «Το δίλημμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών. Το Κίνημα Αλλαγής θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή