Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί, δεν έχει πουλήσει ποτέ του ούτε εφημερίδα

«Μόνο ο Τζανακόπουλος και ο Τσίπρας πιστεύουν ότι οι επενδυτές θα έρθουν να αγοράσουν επειδή είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Εκλέξαμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από οικονομία. Ο Τσίπρας δεν έχει πουλήσει εφημερίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αποστολή στους Δελφούς: Γιώργος Λαμπίρης

Για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για την κυβέρνηση και την πολιτική της, αφήνοντας αιχμές με έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο, όπως συνήθως πράττει μέσα από το δημόσιο λόγο του.

«Με κατηγορούσε ο κύριος Τσίπρας ότι πουλούσα βιβλία. Εκείνος έχει πουλήσει ποτέ του μια εφημερίδα; Ούτε σεφτέ δεν θα έκανε αν πουλούσε βιβλία!».

Ο ίδιος περιέγραψε την εμπειρία που είχε κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα.

«Βρέθηκα την Τετάρτη στο Λονδίνο. Σε συνεντεύξεις μου σε δύο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησα να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό, λέγοντας ότι θα κλείσει σίγουρα η αξιολόγηση. Επίσης είπα μεταξύ άλλων ότι θα έρθει η ανάπτυξη με την εκλογή Μητσοτάκη».

«Μεταξύ άλλων είπα ότι η καλύτερη εποχή να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα είναι τώρα γιατί ποτέ δεν θα υπάρξουν καλύτερες τιμές σε σχέση με τώρα. Αυτό ήταν μία μεγάλη αβάντα για τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνηση. Ωστόσο αυτή μου η αναφορά έγινε αιτία για να κατηγορηθώ ότι πήγα να κάνω επιθετική κερδοσκοπία και ξεπούλημα της χώρας, όπως είπε ο κύριος Τζανακόπουλος. Όταν έχουμε μία κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η οικονομία, πώς θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα;», αναρωτήθηκε ο κύριος Γεωργιάδης.

«Μπορεί να πουλήσει βιβλία; Ούτε σεφτέ δεν θα κάνει ο Τσίπρας»

Ιδιαίτερα επικριτικός φάνηκε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης. «Μόνο ο Τζανακόπουλος και ο Τσίπρας πιστεύουν ότι οι επενδυτές θα έρθουν να αγοράσουν επειδή είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Εκλέξαμε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από οικονομία. Ο Τσίπρας δεν έχει πουλήσει εφημερίδα. Μπορεί να πουλήσει βιβλία όπως με έχει κατηγορήσει κατά καιρούς; Δεν θα κάνει ούτε σεφτέ!»

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, «εάν θέλει κάποιος να λύσει τα οικονομικά του προβλήματα θα πρέπει να εκλέξει κάποιον, που να ξέρει πώς βγαίνουν τα λεφτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 


Πηγή