Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Κακοποιούσαν τροφίμους με κλωτσιές και μπουνιές -Πρώην υπάλληλος καταγγέλλει

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του γηροκομείου-κολαστήριο στον Κορυδαλλό.

Πρώην υπάλληλος κατήγγειλε στην ΕΡΤ απάνθρωπες συνθήκες για τους τρόφιμους της δομής στον Κορυδαλλό, με συνεχή περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, που την έκαναν να παραιτηθεί.

Όπως υποστήριξε, δεν προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

Η πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο, όπου βρέθηκαν να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι, έκανε λόγο για κακοποιήσεις ηλικιωμένων με μπουνιές και κλωτσιές. Ως πρωταγωνιστής των φρικαλεοτήτων καταγγέλλεται στέλεχος του ιδρύματος.

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Τους έδεναν σε κρεβάτια και καλοριφέρ, τους είχαν υποσιτισμένους», λέει εργαζόμενη

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Φως θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση σε σορό γυναίκας που κατέληξε

Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: «Τον είχε κλειδωμένο στον νεκροθάλαμο για να συνετιστεί»

«Εγώ θυμάμαι κάποιον που τον είχε κλειδωμένο για να συνετιστεί στον νεκροθάλαμο. Και μία κοπέλα, που ξεκλείδωσε κρυφά και του έδωσε λίγο ψωμάκι, την απέλυσε», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου.

Όπως κατήγγειλε, για να χωρέσουν περισσότεροι ηλικιωμένοι στη δομή και να αυξήσει τα κέρδη της, έβαζε ανθρώπους να κοιμούνται στο υπόγειο. «Σε σημείο που εγώ έφυγα κλαίγοντας από εκεί, γιατί κατέβαζα κάτω άνθρωπο και με κοίταζε στα μάτια και ούρλιαζε: “Μη με πας στο υπόγειο, μυρίζει χλωρίνη και τα πλυντήρια κάνουν θόρυβο”».

Το στέλεχος της δομής, σύμφωνα με την καταγγελία, έβρισκε πελάτες με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε μια περίπτωση ηλικιωμένης: «Είχε την περιουσία της, έτυχε να πάει στο νοσοκομείο, την παρέλαβε η κοινωνική λειτουργός και την έφερε σε αυτόν και την έκανε κυριολεκτικά “φυτό”», κατήγγειλε.

Ακόμη, έκανε λόγο για ηλικιωμένους που τραυματίζονταν, αλλά δεν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. «Είχε πέσει, είχε σπάσει το πόδι της και δεν το είπε ποτέ σε συγγενείς, γιατί δεν είχε κρεβάτι, την είχαν σε υπόγειο, τη σήκωναν με το ζόρι με σπασμένο πόδι, μέχρι που πέθανε. Δεν πήγαινε σε νοσοκομεία άτομα», τόνισε.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο θάνατος γυναίκας μόλις μία ημέρα μετά την έρευνα των ελεγκτών της Περιφέρειας.


Πηγή