Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Γιάννης Σκαφτούρος: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την μαφιόζικη εκτέλεση -Βρέθηκε μια μηχανή των δραστών

Τους δράστες που κρύβονται πίσω από την μαφιόζικη εκτέλεση του βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρου,ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα μέσα στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση της εκτέλεσης του 55χρονου βαρυποινίτη εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και μαρτυρίες που μπορεί να οδηγήσουν στους τέσσερις δράστες, τα ίχνη των οποίων εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη δολοφονία.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την εκτέλεση σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, πιθανότατα από ένα νέο εγκληματικό στρατηγείο που αναδύεται το τελευταίο διάστημα στον χώρο της νύχτας. Δεν αποκλείουν μάλιστα να έχει προηγηθεί κάποια πρόσφατη αντιπαράθεση.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνδέεται η δολοφονία του με την προηγούμενη δολοφονική  απόπειρα σε βάρος του στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2018, όταν ένας συγκρατούμενος φέρεται να τον είχε μαχαιρώσει στο πόδι.

Έτσι οι αρχές θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο αν είχε κάποια ανοιχτή αντιπαράθεση με μέλη της αλβανικής μαφίας και διαχειριστές γραφείων ενοικιαζόμενων δολοφόνων.

Η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου -Άλλοι δύο τραυματίες

Οι εκτελεστές του 55χρονου βαρυποινίτη, ο οποίος θεωρείται ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της Greek Mafia έφτασαν γύρω στις 12:00 έφτασαν στο εξοχικό του στη Βοιωτία, εκεί οπού βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να περάσει τις ημέρες του Πάσχα μαζί με την οικογένειά του.

Οι δράστες αφού μπήκαν στην αυλή, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, την ώρα που στο χώρο βρισκόταν τουλάχιστον 15 άτομα. Πληροφορίες που επικαλείται το Mega αναφέρουν ότι ο Σκαφτούρος πριν πέσει νεκρός ανταπέδωσε τα πυρά. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ο 45χρονος, συμπέθερός του, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο έχει φτάσει κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών.

Το γλέντι πριν την εκτέλεση

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο Γιάννης Σκαφτούρος εμφανίζεται να γλεντά μαζί με την οικογένειά του λίγες ώρες μετά την Ανάσταση, ενώ ανήμερα του Πάσχα στο σπίτι του σύμφωνα με το Mega, στήθηκε γλέντι.

Οι δράστες όπως έγραψε και νωρίτερα το iefimerida.gr φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση λόγω του Πάσχα, προκειμένου να δολοφονήσουν τον «Θείο Τζο». Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές οι δράστες χαρακτηρίζονται «επαγγελματίες», αφού φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει αρκετά καλά κάθε τους κίνηση.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία συνεργών του για προστασία. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Βρέθηκε η μια μηχανή

Οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν δύο μοτοσικλέτες αλλά και τουλάχιστον ένα «όχημα υποστήριξης». Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μία μηχανή των δραστών παρουσίασε πρόβλημα και εξετράπη της πορείας της στη διασταύρωση Χασιά με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Όμως δεν τα κατάφεραν και σύμφωνα με την αστυνομία είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος. Η αστυνομία τους αναζητά, ενώ η μηχανή μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. η μηχανή που εντοπίστηκε αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο καθώς τυχόν δείγματα DNA που εντοπιστούν μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του 55χρονου που βρισκόταν στα Δερβενοχώρια για τις ημέρες του Πάσχα, η άλλη κόρη του ανήρτησε ένα βίντεο στα social media με τον οποίο ενημέρωνε όλους πως ότι έχει συμβεί είναι αλήθεια, ζητώντας παράλληλα να σταματήσουν να ενοχλούν την ίδια και την οικογένειά της.

Το μήνυμα της κόρης του Γιάννη Σκαφτούρου

«Είμαι καλά, η αδερφή μου είναι αυτή που χτύπησε. Όλα είναι αλήθεια. Μην μας ενοχλείτε. Ευχαριστούμε», λέει στο βίντεο που δημοσίευσε η κόρη του.


Πηγή