Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ράφαελ Ναδάλ: Συνεχίζει να γράφει ιστορία -Σταθερά στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου για 17 χρόνια σερί

Δυσθεώρητα είναι τα ρεκόρ του Ράφαελ Ναδάλ στο τένις, που συνάδουν με τις εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις του στα κορτ.

Ο Ισπανός τενίστας, ο μοναδικός στα χρονικά του αθλήματος με 21 κατακτήσεις τίτλων Grand Slam, συμπλήρωσε τη Δευτέρα (25/04) 17 συναπτά έτη μετά την πρώτη του είσοδο στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Το γεγονός αυτό προσθέτει άλλο ένα «παράσημο» στις πλάτες του Ναδάλ, ο οποίος συνεχίζει να γράφει ιστορία στο άθλημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στο ανδρικό τένις απέχει το τελευταίο διάστημα από τους αγώνες, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού, ωστόσο είναι ο μακροβιότερος τενίστας στην κορυφαία δεκάδα της ATP. Ήταν 25 Απριλίου του 2005, όταν εισήλθε για πρώτη φορά στο Top-10 (για τελευταία φορά βρέθηκε στο νο11 στις 18/4/2005). Έκτοτε, μέχρι και σήμερα, δεν έχει μείνει ποτέ εκτός από τη σχετική λίστα.

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον «χτύπησαν» και εξακολουθούν να τον ταλαιπωρούν στα 35 του χρόνια, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πετυχαίνοντας κάτι που δεν το έχει επαναλάβει στο παρελθόν κανένας τενίστας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ισπανός βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα του πλανήτη στο τένις για 866 σερί εβδομάδες. Έτσι, δεν σταματά να γράφει ιστορία στο άθλημα και να βάζει σε τεράστιο ύψος τον πήχη για όσους θα προσπαθήσουν να σπάσουν τα ρεκόρ του στο μέλλον.


Πηγή