Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Γιώργος Γιαννόπουλος: Ποινική δίωξη σε βάρος του ντράμερ για σεξουαλικές επιθέσεις σε πέντε ανήλικες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η νέα εμπλοκή του 71χρονου πρώην ντράμερ πασίγνωστου ελληνικού ροκ συγκροτήματος με τη Δικαιοσύνη, έρχεται μετά τις νέες καταγγελίες από πέντε γυναίκες, οι οποίες πρόσφατα υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία σε βάρος του και κάνουν λόγο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις την περίοδο 2007-2013.

Πλέον ο ντράμερ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και πλέον η δικογραφία περνά στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Να σημειωθεί ότι, ο ντράμερ την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις6 ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013. Σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί για το αδίκημα αυτό σε 12 έτη κάθειρξη με αναστολή.

Πέντε νέες μηνύσεις σε βάρος του ντράμερ για σεξουαλική επίθεση σε κορίτσια -Καταθέσεις ανατριχίλα

Δικηγόρος θύματος του παιδόφιλου ντράμερ: Σωρεία νέων καταγγελιών, είχε κάνει τρόπο ζωής την αποπλάνηση

Ακόμα τρεις γυναίκες είχαν αποταθεί στην εισαγγελία υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον μουσικό το 2003 και το 2005, όμως για τις καταγγελίες τους εκδόθηκε απορριπτική εισαγγελική διάταξη λόγω παραγραφής.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο 71χρονος φέρονται να έχουν τελεστεί στο σπίτι του αλλά και σε δύο κάπμπινγκ της Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ένα κάμπινγκ ο κατηγορούμενος είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για καταγγελίες σε βάρος του.

Αποτροπιασμός από τις καταγγελίες κατά του 71χρονου ντράμερ

Τα όσα έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους οι γυναίκες για τις επιθέσεις που καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν από τον μουσικό προκαλούν αποτροπιασμό.

Μία κοπέλα φέρεται να έχει πει στις αρχές: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο Γ. (εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.

Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους.

Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Γι’ αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα».

Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.

(…) Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι “(…) ”, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (..,..) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου. (…) Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».


Πηγή